fbpx «Hønemor» årets geriatriske sykepleier Hopp til hovedinnhold

«Hønemor» årets geriatriske sykepleier

Sykepleier Målfrid Utne fra Bergen er kåret til årets sykepleier innen geriatri og demens. 

Målfrid Utne jobber som geriatrisk sykepleier, og er avdelingsleder på en skjermet enhet for mennesker med demens ved Slettebakken Eldresenter.


Høns i hagen

I begrunnelsen for prisen heter det blant annet: 

«Målfrid er en tydelig fagperson som brenner for jobben sin, noe som er motiverende for hennes kollegaer.»

Hun blir også hedret for måten hun har ledet et prosjekt med levende høns ved eldresenteret:

- Målfrid har ledet prosjektet «Høns i hagen» på en fantastisk måte, ifølge styrer ved Slettebakken Eldresenter, Janneke Eide.


Skaper gode rutiner

- Hun er flink både til å lage gode rutiner rundt hønseholdet vårt, og til å inkludere hele eldresenteret. Hun klarer å holde fokus på intensjonen, nemlig at dette skal være stimuli og en positiv miljøfaktor for beboerne. Samtidig finner hun måter å formidle dette til andre på.

Prisen deles ut av NSFs faggruppe for sykepleiere i geriatri og demens. Kriteriene er at prisvinneren jobber innen fagfeltet og utøver sykepleiefaget på en måte som utpeker seg gjennom pasientrettet arbeid og/eller utvikler sykepleiefaget innen geriatri og demens.

- Målfrid er en varm og kunnskapsrik sykepleier som bruker mye humor i jobben. En verdig vinner, sier faggruppeleder Tor Engevik.


Glad hønemor

- Kjempemoro og veldig overraskende, sier prisvinneren Målfrid Utne selv. Hun forteller gjerne mer om høneprosjektet hun har ledet ved avdelingen: 
 
- Hønene skaper engasjement hos beboerne. For eksempel henter vi aldri egg uten at en eller flere av beboerne er med ut i hagen. Vi ser at dette har positiv effekt på flere områder. Det blir et samtaletema, noe å snakke om her og nå, og det hjelper også enkelte med å hente frem minner fra eget hønsehold da de var yngre, sier hun.
 
Når høsten setter inn, ringer Utne til Hordaland hobbyfjærkrelag, som kommer og henter hønene igjen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse