fbpx NSFs forskningspolitikk Hopp til hovedinnhold

NSFs forskningspolitikk

Norsk Sykepleierforbund stimulerer til mer sykepleie- og tverrfagligforskning. NSFs forbundsleder svarer på Magnus Strømmens kritikk av bruken av NSFs forskningsmidler.

Magnus Strømmen kritiserer i en kronikk i Sykepleien nr. 9-2014 og på sykepleien.no 15/8-14 under overskriften « Ville Florence fått NSF stipend?». NSFs stipendordning til forskning og den manglende mulighet til å få midler til gode, avgrensede kliniske studier. Vi setter pris på at medlemmer engasjerer seg i forskningen sykepleiere driver og i NSFs forskningspolitikk. Sykepleieforskning er viktig for legitimering og anerkjennelse av jobben den største gruppen helsepersonell i det norske helsevesen utøver - nemlig sykepleiere. Innovativ forskning bør være et sentralt virkemiddel for å utvikle gode og nye løsninger på helseutfordringene samfunnet står fremfor.

Forskning på sykepleie, sykepleietjenesten og utdanning er nemlig helt nødvendig for å kvalitetssikre og utvikle faget og tjenestene tilpasset befolkningens behov for helse- og omsorgstjenester. NSF er godt kjent med at rammebetingelser til sykepleiere som ønsker å forske er for dårlige, og at sykepleiere i for liten grad tildeles forskningsmidler. Forskningsstipendmidlene som NSF deler ut hvert år er ment som støtte dem som har pågående forskningsstudier og som fører fram til ph.d grad eller inngår i postdoktor arbeid. NSF har satset på å utvikle en forskningspolitikk, der vi tar ansvar for å påvirke beslutningstagere og myndighetene innen 4 viktige forskningspolitiske områder, men ikke ansvaret for sykepleieforskningen. NSF vedtok høsten 2013 en politisk plattform for forskning. I følge den har NSF som mål å:

1. Skape gode rammebetingelser for sykepleieforskningen.

2. Styrke forskningsmiljøer for sykepleiere og understøtte sykepleierens bidrag i tverrfaglig forskning.

3. Forskning på sykepleiens kjerneområder (effekten av sykepleiens brede bidrag i helsetjenesten).

4. Forskningsformidling og økt bruk av sykepleieforskning.

Disse områdene blir nå fulgt opp og NSF gir innspill i alle organer vi kan påvirke. I tillegg til har NSF gjennom Sykepleien etablert forskningstidsskriftet Sykepleien Forskning. Sykepleien Forskning har størst opplag blant de vitenskapelige tidsskriftene i Norge og trykkes i over 100 000 eksemplarer. Videre jobber vi for å få sykepleier inn i alle tildelingsorganer for forskningsmidler, og vi holder årlig en utdanning og forskningskonferanse der også sentrale politikere blir invitert. Vi har nylig inngått en 10-årig leieavtale av sted i Hellas hvor våre medlemmer kan leie rimelig sted for å skrive 24 uker pr. år. Akkurat nå arrangerer vi et ukelangt skrive- og forskerrekrutteringskurs for 40 sykepleiere med masterkompetanse i Hellas.

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse