fbpx Helsearbeidere forén dere! Hopp til hovedinnhold

Helsearbeidere forén dere!

Dårlig økonomistyring og dårlig ledelse knebler faget vårt!

Det stormer igjen i norsk helsevesen. 42 leger ved Universitetssykehuset i Nord Norge kom for 2 uker siden med knallhard kritikk mot ledelsen, og sendte bekymringsmelding til de sentrale helsemyndigheter om uforsvarlig pasientbehandling.  Det er mangel på sykehussenger, pasientsikkerheten står i fare. Legene opplever at deres faglige innspill ikke blir hørt, og de legene som er åpent kritiske til ledelsens faglige prioriteringer, blir angivelig truet med represalier eller tap av arbeid.

Helseminister Bent Høie la torsdag i forrige uke ned 2 sentralsykehus i Telemark. Mandag demonstrerte flere tusen mennesker i Oslo mot at sykehusene i Kragerø og Rjukan nedlegges. Befolkningen og sykehusansatte er sterkt bekymret for pasientsikkerheten.  Helseforetaket mangler angivelig 200 millioner kroner.

Er det en helseministers 1. prioritet å redde helseforetakenes økonomi?  Er ikke en helseminister den øverste politiske garantist for et forsvarlig helsevesen?  Hvilke helsefaglige rådgivere og føringer har Helseministeren fulgt når han mener det er forsvarlig at Telemarks befolkning får opp mot 2 timers lengre reisevei til akuttmottak og at Telemarks antall sykehussenger reduseres kraftig når 2 av 4 sykehus i regionen legges ned?

Er dette et av verdens beste helsevesen?

Nei, Sengeantallet i sykehusene i Norge ligger nå på linje med Tyrkia. Er det et land vi liker å sammenligne oss med? Kvaliteten må økes. Faget vårt må løftes frem. Gi leger og sykepleiere tilliten tilbake. Mistillitskulturen, med kontroll og rapporteringshysteriet, som kom med innføringen av New Public Management, kveler effektivt humanismen, empatien, kreativiteten og arbeidsgleden. Det ender med resignasjon hos mange helsearbeidere når påpekning av kritikkverdige forhold aldri fører frem.

Helsearbeidere forén dere! Meld dere inn i Helsetjenesteaksjonen som jobber for en mer human helsetjeneste.

Les: Helseaksjonister danner forening

Les:  Kjemper for flere senger

Les:  Plass nok til alle!

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse