fbpx Ikke vanskelige å be Hopp til hovedinnhold

Ikke vanskelige å be

Responsen var enorm da Helse Førde gikk ut med oppfordring til helsepersonell i Lærdal om å stille på jobb i forbindelse med brannen på Lærdalsøyri.

– Helsepersonell meldt seg til innsats i et slikt antall at vi måtte trekke tilbake oppfordringen. Det kom også henvendelser fra Førde, Bergen, ja fra hele landet, forteller kommunikasjonsrådgiver Per Marifjæren i Helse Førde til Sykepleien.

 

Helt naturlig

– For helsepersonell er det helt naturlig å stille opp når andre mennesker trenger vår hjelp, sier psykiatrisk sykepleier i Lærdal kommune, Berit Kaardal. Hun er ikke overrasket over responsen på oppfordringen om å stille opp.

Som en del av kriseteamet i kommunen har hun for det meste vært rundt der hvor de evakuerte og andre har vært samlet.

– Men jeg har vært innom sykehuset med jevne mellomrom i løpet av helga. Og der møtte jeg det samme personalet hver gang. Ingen hadde tanker om å dra hjem.

Totalt er det registrert 434 personer som har vært innom Lærdal sjukehus for kontroll. Av disse ble 175 tatt under behandling.

– Brannen viser hvor viktig lokalsjukehuset er for lokalsamfunnet innerst i Sogn, påpeker Berit Kaardal.

 

Nesten alle utskrevet

Nå er det tilnærmet normal drift ved de tre sykehusene Lærdal, Førde og Voss som var involverte i forbindelse med brannen ifølge Per Marifjæren.

24 av 27 røykskadepasientene etter brannen i Lærdal ble i dag skrevet ut fra Førde sentralsjukehus. I Lærdal er to fremdeles innlagt. Mandag ettermiddag er kun fem av røykskadepasientene som er sykehusinnlagt.

Les pressemelding fra Helse Førde.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse