fbpx Fikk ikke jobbe 120 prosent – sa nei til fast jobb Hopp til hovedinnhold

Fikk ikke jobbe 120 prosent – sa nei til fast jobb

To latviske sykepleiere sa nei til fast jobb da de ikke fikk jobbe i 120 prosent stilling.

De to sykepleierne fra Latvia ble tilbudt fast jobb i full stilling ved Øverbygd sykehjem og omsorgssenter i Målselv i Troms. De tok ikke jobbene da de fikk nei til kravet om 120 prosent stilling, skriver Nordlys.

Enhetsleder Trine Bøe ved institusjonen på Holt forteller at de to ble informert om at det ikke er mulig å ansette noen i mer enn hel stilling.

 

Siden april

Bøe forteller til Nordlys at disse to sykepleierne har jobbet ved institusjonen på Holt siden i april.

Hittil har det fungert slik at de jobber fem uker i strekk, og drar så hjem noen uker før de kommer tilbake igjen. Denne jobben har de hatt gjennom et byrå, men de ønsker nå å være tilsatt som private.

– De to ble så tilbudt fast ansettelse i full stilling, men det takket begge to nei til. Nå jobber de fremdeles på samme måte som tidligere, men ikke gjennom dette byrået, sier Trine Bøe.


Arbeidsmiljøloven

På spørsmål om hva Trine Bøe synes om kravet fra de to sykepleierne, sier hun at hun egentlig ikke kan kommentere dette.

Hun sier at de har fått forklaring på hvilke retningslinjer arbeidsmiljøloven setter, noe som de altså ser ut til å ikke ville godta.


Sliter med arbeidskraft

– Som det er nå har vi jo ikke mistet dem som arbeidskraft, noe vi er glade for. Men nå er det jo slik at de to ikke sa ja til to faste stillinger, og dukker det opp folk som vil ta disse stillingene vil de jo bli tilsatt.

– I helsesektoren i Målselv er det i distriktet vi sliter mest med å få tak i arbeidskraft. Ikke minst fordi mange bor sentralt og ikke vil ha lang arbeidsvei.

 

0 Kommentarer

Annonse
Annonse