fbpx Tror ikke nasjonale prøver er løsningen Hopp til hovedinnhold

Tror ikke nasjonale prøver er løsningen

– Det er viktig at praksisplassene er av god kvalitet, fordi 50 prosent av studiet er praksis.

Det understreker Anita Tymi (bildet). Hun er leder av sykepleiernes faggruppe for undervisning, fagutvikling og forskning (Fuff).

– At 40 prosent sier at praksisstedene ikke er gode nok er svært bekymringsfullt, sier hun.


Må se på årsaker

Hun mener det er nødvendig å se på hva som ligger bak opplevelsen av for dårlig praksis før man kan diskutere løsningene. Hun tror ikke det vil heve kvaliteten på utdanningen å innføre nasjonale prøver for sykepleierstudenter.

– Men det er uansett ikke akseptabelt at så stor del av utdanningen oppleves som å ha for lav kvalitet, sier hun.


– Mange flinke folk der ute

Hun mener det er overraskende at halvparten av lektorene i undersøkelsen ikke er sikre på at studentene er kvalifisert til å utføre en forsvarlig jobb etter endt utdanning.

– Det er bekymringsfullt at vi ikke opplever kvaliteten på utdanningen som trygg for å kvalifisere studenter til sykepleiere, sier hun.

– Det kan av og til virke som at helsetjenesten ikke opplever seg ansvarlig for å delta i å utdanne sykepleiere, selv om det ligger som en del av kravene til den. Den enkelte kontaktsykepleier tar oftest ansvaret alvorlig, og tar det på toppen av sin daglige jobb. Det er mange flinke folk der ute så det forundrer meg at så mange opplever praksisen som for dårlig, sier hun. 

 

 



 

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse