fbpx - Trenger flere slike tilbud Hopp til hovedinnhold

- Trenger flere slike tilbud

Prematurforeningen vil ha flere helsestasjoner som i Bærum.

 – Mange opplever at det generelt er for lite kunnskap om premature barn hos helsesøstre, sier Arnhild Lien Hanstveit, styreleder i Prematurforeningen.

– Derfor mener vi definitivt at det er behov for ressurshelsestasjoner. Å kunne spisse kunnskap hos enkelte helsesøstre og andre fagpersoner tror vi vil øke muligheten for å bli møtt med forståelse og god veiledning.
 

Ikke overalt

Hun sier alle premature barn og deres foreldre burde ha tilbud om en helsestasjon med god kunnskap om prematuritet.

– Men vi ser at det nok ikke er realistisk med ressurshelsestasjoner i alle landets kommuner, sier hun. – Kanskje kan helsestasjoner samarbeide på tvers av kommunegrenser for å utnytte spisskompetanse og gi brukerne best mulig tilbud.

 

Ulik oppfølging

Arnhild Lien Hanstveit sier oppfølgingen premature barn og deres foreldre får etter å ha kommet hjem fra sykehuset, nok er ganske ulik og prisgitt hvilken kunnskap og interesse som finnes hos fagpersonene man tilfeldigvis møter i primærhelsetjenesten på sitt hjemsted.

– Det samme gjelder oppfølgingen hos spesialisthelsetjenesten, for de barna som kvalifiserer til det. Det er forskjell på oppfølgingen av premature født før uke 28 og med fødselsvekt under 1000 gram, de ekstrempremature, og barn født etter denne grensen, noe de nasjonale faglige retningslinjene legger opp til. Vårt inntrykk er at mange foreldre med for "store" barn ofte savner et bedre oppfølgingstilbud og føler seg litt "glemt".

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse