fbpx Avtaler på overtid Hopp til hovedinnhold

Avtaler på overtid

Alle samarbeidsavtalene om utskrivningsklare pasienter er ikke undertegnet. Men verken departement eller KS er bekymret.

Samhandlingsreformen tråddte i kraft 1. januar i år, og kommuner og helseforetak fikk frist til 31. januar med å få sammarbeidsavtaler undertegnet angående utskrivningsklare pasienter.

Årsaken til at fristen ble satt en måned etter at reformen tråddte i kraft, var at nye kommunestyrer skulle ha tid til å gjøre vedtak.

Nå er vi i februar og avtalene burde være undertegnet.


Ordner seg

- Har KS oversikt om avtalene er i boks?

- Noen full oversikt har vi ikke. Men det set ut til det ordner seg. Det stoppet litt opp før jul på grunn av et brev som HOD sendte ut. Dette er nå ordnet opp i. Så selv om avtaleinngåelse er på overtid, er KS glad for at det nå ser ut til å ordne seg, sier direktør i KS, Gudrun Haabeth Grindaker.


Oversikt i mars

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) har heller ingen full oversikt.

- Alle avtaler som er inngått skal sendes som kopi til helsedirektoratet, sier ekspedisjonssjef i Kommunetjenesteavdelinga i Helse- og omsorgsdepartementet, Petter Øgar.

Han tror alle avtaler vil være undertegnet om kort tid, og er ikke bekymret.

- Det er slik at en del kommunestyrer ikke har møter før ett stykke ut i februar. Jeg tror ikke vi vil ha full oversikt før i mars en gang, sier han.


Litt trøbbel

I Finnmark nektet flere kommuner å skrive under avtalen med Helse Finnmark før finansieringen av sykestuer var avklart. Også i Stavangerområdet har det vært litt problemer.

- Problemer er ikke større enn at de er på god vei til å bli løst. Jeg er overbevist om at avtalene er på god vei til å landes. Selv om det skjer litt på overtid, sier Øgar.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse