fbpx - Bli enige om hpv! Hopp til hovedinnhold

- Bli enige om hpv!

Sonja Irene Sjøli ber fagmiljøene sette seg ned og komme til enighet.

Sjøli, som sitter i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, har bedt helseministeren om en avklaring i spørsmålet om hpv-testing av norske kvinner. I går gikk professor Ole-Erik Iversen ut i Dagens Medisin og sa hennes faglige ståsted var uopplyst.

- Sjøli hadde fått svar på sine spørsmål til statsråden ved først å henvende seg til råd og utvalg angående hpv-screening, sa han til Dagens Medisin.

 

Frem og tilbake

Helsedirektoratet har i flere omganger forsøkt å endre dagens praksis med hpv-testing av kvinner. I siste runde sendte helseministeren direktoratets forslag i retur. Nå får hun saken tilbake. Etter det Sykepleien kjenner til skal de nye retningslinjene for hpv-testing snart oversendes Helse- og omsorgsdepartementet til behandling.

 

Svært mange innspill

Sonja Irene Sjøli sier det er frustrerende å få så ulike faglige råd.

- Jeg har forholdt meg til det jeg har oppfattet som et bredt fagmiljø som har reagert på Helsedirektoratets forslag til retningslinjer. Iversen er tydeligvis ikke en del av dette miljøet, sier hun til Sykepleien.

- Mitt anliggende har vært og er å sikre et godt og forsvarlig tilbud til kvinnene. Jeg har fått svært mange innspill og jeg har etterlyst en evaluering, sier hun.

 

Venter på ministeren

Sonja Irene Sjøli holder fast på at hun synes det mest fornuftige ville være å vente med å endre retningslinjene til de er evaluert.

- Jeg vil på det sterkeste oppfordre fagmiljøene til å sette seg ned og bli enige om hva som er grunnlaget og ikke minst gi oss politikere riktig og oppdatert kunnskap, sier hun.

Sjøli avventer nå svar fra helseministeren.

 

Les mer:

Vil fjerne test som kan hindre kreft

Ber helseministeren om hpv-avklaring

Midlertidig utsettelse i hpv-saken

Hastebehandler omstridt krefttest

- Vil forsinke kreftdiagnoser

- Uforståelig hpv-hastverk

Mitt anliggende har vært og er å sikre et godt og forsvarlig tilbud til kvinnene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse