fbpx Lisbeth Normann i kvinnepanel Hopp til hovedinnhold

Lisbeth Normann i kvinnepanel

Klokken 11 i dag presenterte statsråd Audun Lysbakken kvinnepanelet 2010. 30 kvinner utgjør panelet. Lisbeth Normann er en av dem.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken vil at panelet får i gang en ny og vitaliserende debatt om likestilling.


Trenger vi dette?

- Trengs det flere utvalg og forslag for å få til likestilling?

- Jeg tror dette kvinnepanelet er en veldig riktig ting å gjøre. Forhåpentligvis får vi en bred tilnærming til likestillingsspørsmål med nye synsvinkler, og ender opp med noen konkrete tiltak, sier Lisbeth Normann.

- Burde ikke liklønnskommisjonens forslag til tiltak gjennomføres først?

- Jeg tror våre forslag blir gode innspill til forskning og tidligere rapporter som er gjort. Kvinnepanelet har et bredt utvalg fra forskjellige kvinnearenaer. Jeg håper det bidrar til å få modernisert liklønnsdebatten, sier Normann.
 

Vil ha de unge på banen

Forbundslederen håper at de unge vil engasjere seg mer.

- Forhåpentligvis får vi noen overraskende perspektiver på likestilling. På den måten håper jeg at de unge også skjønner at dette er en viktig debatt som alle bør engasjere seg i. Likestilling er ikke en kamp som ble utkjempet og ferdig på 70-tallet, sier hun.


Lager eget mandat

Kvinnepanelet er et rådgivende forum som har fått lov til å utforme sitt eget mandat.

- Tror du statsråden følger rådene dere kommer med?

- Det får vi da håpe. Vi får gjøre dem så politisk interessante, gode og konkrete at han ikke kan la være, sier Normann.


Mannspanelet 2007- 2008

Lysbakken satt selv i Mannspanelet som leverte sin rapport i 2008 til likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Hun fikk over 50 konkrete forslag på bordet av Mannspanelet.

Her er noen få: Firedeling av svangerskapspermisjon, regelmessig kontroll av menns helse, og landsdekkende kampanje for å endre mannsidealer.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse