fbpx Steinar Sund Hopp til hovedinnhold

Steinar Sund

Frilansjournalist

Innlegg av Steinar Sund som frilansjournalist:

Bildet viser Siri Tønnessen.
– Uten pårørende stopper Helse-Norge

De pårørendes innsats utgjør cirka 100 000 årsverk. Store deler av det kommunale helsevesenet hviler på deres innsats, anslår Siri Tønnessen i en nyutgitt bok.

Bildet viser to netthinner.
Diabetes-pasienter følges ikke opp

Manglende oppfølging av diabetespasienter kan medføre både tap av syn og amputerte lemmer og er et stort problem i Helse-Norge.

Bildet viser Rasmus Willig.
Slik avfeier arbeidsgiverne kritikk

Kritikk på arbeidsplassen blir i økende grad vendt mot kritikeren selv. Den danske sosiologen Rasmus Willig har dokumentert en ny form for sensur som spesielt rammer arbeidstakerne.

Professor Heidi Ormstad ved Høgskolen i Sørøst-Norge
Diagnose når minuttene teller

I dag finnes det ingen blodprøve som raskt kan diagnostisere iskemisk hjerneslag. Ny forskning ved Høgskolen i Sørøst-Norge gir nytt håp.

Innlegg av Steinar Sund som frilansjournalist:

Prototypen på mikrosensoren måler 16 millimeter i diameter og er åtte millimeter høy. Før den kan tas i bruk må den gjøres mindre
Mikrosensor hindrer dehydrering

En nyutviklet mikrosensor som varsler om at en er i ferd med å bli dehydrert, kan bli et uunnværlig hjelpemiddel i eldreomsorgen.

Innlegg av Steinar Sund som frilansjournalist:

Sykehusansatte kan få hjelp av nytt språkverktøy

Pasientsystemene inneholder i dag store mengder fritekst som er vanskelig tilgjengelige. Et nytt språkverktøy fra Universitetet i Agder kan lese og kategorisere slike tekstmengder på kort tid.

Annonse
Annonse