fbpx Renate Karlsmoen Hopp til hovedinnhold

Renate Karlsmoen

Journalist

Innlegg av Renate Karlsmoen som journalist:

to menn på kontoret
Aldri har flere menn vært sykepleiere

I løpet av ti år har antallet menn som utøver sykepleie, økt med nesten 40 prosent. Kjønnsbalansen i sykepleieryrket er i endring, men fortsatt er knapt 10 prosent av sykepleierne menn.

Beboerne dokumenterte livet på sykehjemmet

Sommeren 2018 fikk beboerne på Sagenehjemmet utdelt hvert sitt engangskamera. Klara Larsen (99) var blant dem som utover høsten knipset bilder fra sin hverdag. Resultatet ble en utstilling på 28 bilder.

Stadig flere menn vil bli sykepleiere

Aldri før har flere menn ønsket å bli sykepleiere. På ti år har antallet mannlige sykepleierstudenter doblet seg. – Det er givende å kunne gjøre en forskjell for andre, sier sykepleierstudent Daniel Stabu Tørresvoll.

Anatomieksamen 2021: – Positivt overrasket

5741 sykepleierstudenter over hele landet gjennomførte i dag den nasjonale deleksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi. – Jeg var fornøyd med oppgavesettet, sier NTNU-student Maria Helèn Engøy Johansen.

marit falla eriksen
Bekymret for eksamenssmitte

Flere sykepleierstudenter er bekymret for sikkerheten under eksamen. Til tross for stadig høyere smittetall, skal eksamen avholdes som normalt på skolene. – Skoleeksamen er mest rettferdig, men det er skummelt med smitte, sier førsteårsstudent Marit Falla Eriksen.

jente ved datamaskin
– Man har ikke lyst til å stryke

I fjor strøk rekordmange sykepleierstudenter på den nasjonale deleksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Førsteårsstudent Henriette Kristiansen er likevel ikke bekymret, og deler sine beste studietips.

Anatomi
Bli eksamensklar med Sykepleien!

Tiden er snart inne for den nasjonale deleksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Her kan du finne og øve på tidligere eksamenssett med løsningsforslag.

Samisk høgskole i Kautokeino
Vil bedre helsetjenesten for samiske pasienter

– Det beste er å få snakke om vanskelige ting på sitt eget morsmål, sier instituttleder Anne Britt Klemetsen Hætta ved Samisk Høgskole. Den samiske sykepleierutdanningen har nå fått egne retningslinjer, som skal gi bedre kommunikasjon mellom sykepleier og pasient.

to damer poserer med medalje
Mottok medalje for makeløs sykepleie

Sykepleierne Turid Andreassen og Tonje Tingberg har fått tildelt Florence Nightingale-medaljen. Dette er den høyeste utmerkelsen en sykepleier kan få.

mann står foran bygning
Studentene føler seg godt forberedt til yrkeslivet

Sykepleierstudentene er i gruppen som føler seg nest best forberedt til arbeidslivet i Norge. Da Jon Sverre Langaker begynte i jobb som ferdigutdannet sykepleier, var det med blandede følelser. – Du sitter plutselig med fryktelig mye ansvar, sier han.

Full sal under foredrag med Eric Godoy Depano
Lærer om tabutemaer på eget initiativ

Kognitive utfall, hverdagen med syke barn på Snapchat og elektriske rullestoler. Over 350 sykepleiestudenter møtte opp på den nasjonale fagdagen i Trondheim for å lære mer om funksjonsnedsettelser.

smilende jenter foran stortinget
Gikk 52 600 steg for sykepleierutdanningen

Tirsdag 26. oktober la sykepleierstudentene ut på langtur. Sammen gikk de 52 600 steg for å markere at basisstøtten til utdanningen bør øke med tilsvarende kroner.

Barenbrud Banladesh
Flere jenter blir barnebruder

Koronapandemien har ført til en økning i barneekteskap. Pengene fra årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe dette. Norsk Sykepleierforbund (NSF) bidrar med én krone per medlem.

Annonse
Annonse