Vold mot eldre på institusjon
Vold mot eldre på sykehjem er underrapportert. Nok bemanning og rett kompetanse kan redusere volden. Les mer om hvordan sykepleiere kan avverge overgrep mot eldre på sykehjem.
Det finnes verktøy som kan bidra til å redusere vold på sykehjem
Gjennom god personsentrert demensomsorg, tilstrekkelig bemanning og ledere som setter fag på dagsorden vil man kunne redusere aggressiv atferd og samtidig gi god livskvalitet for beboere på norske sykehjem.
Vold på sykehjem: – Overgrep fra pleiere fanges ikke opp
Ett av problemene er at de ansatte ikke vet hva de skal melde som avvik. Et annet er lav bemanning. Sykepleier og forsker Janne Myhre har tips om hvordan man kan avverge vold på sykehjem.
Ledere bortforklarer og unnskylder pleieres vold på sykehjem
– Overgrep fra ansatte mot beboere ble sett som utenkelig av avdelingslederne, sier sykepleier og forsker Janne Myhre.
Demensomsorgen: – Flere sykepleiere på jobb vil redusere vold på sykehjem
Nok bemanning og rett kompetanse vil redusere aggresjon og vold på sykehjem, mener sykepleier og faggruppeleder Tor Engevik.
Snart blir det meldeplikt om vold mot eldre på institusjon
Stortinget har vedtatt at det skal innføres meldeplikt for helsepersonell når det er grunn til å tro at eldre blir utsatt for vold og overgrep.
– Vold mot eldre på sykehjem er underrapportert
Disse to sykepleierne skal sjekke omfanget av vold, overgrep og forsømmelser mot beboere på over 100 norske sykehjem. Kanskje kan de finne ut hvorfor det skjer, også.
Hva kan rettferdiggjøre tvangstiltak?
Ubehandlet urinretensjon kan i verste fall føre til døden. Hvordan bør sykepleieren forholde seg hvis pasienten nekter å få lagt inn kateter?
Gode relasjoner kan hindre tvang i demensomsorgen
Pasienter møter sykepleiere med tillit, men tilliten er sårbar. Overfor personer med demens har sykepleiere et ekstra ansvar for å skape tillit.