fbpx PST og Kripos etterforsker innbrudd i datasystemene i Helse Sør-Øst Hopp til hovedinnhold

PST og Kripos etterforsker innbrudd i datasystemene i Helse Sør-Øst

Bjørn Guldvog, direktør i Helsedirektoratet.

Ukjente aktører har brutt seg inn i datasystemene i Helse Sør-Øst.

Helseforetaket mistenker at profesjonelle står bak, og PST og Kripos er koplet inn i saken.

​Mandag 8. januar ble Sykehuspartner, som er en del av Helse Sør-Øst, varslet om at det pågikk unormal aktivitet i datasystemene i regionen. Innbruddet fant sted forrige mandag.

«Alvorlig situasjon»

– Dette er en alvorlig situasjon, og det er satt i gang tiltak for å begrense skadene i forbindelse med innbruddet. Når vi vet at det pågår slik aktivitet rettet mot våre systemer, er det viktig at alle ansatte i helsetjenesten følger de råd som gjelder for bruk av IKT i tjenesten, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Helsedirektoratet sier at det så langt ikke er indikasjon på at noen har lyktes med datainnbrudd i de andre helseregionene. Det er heller ingenting som tyder på at kommunehelsetjenesten er berørt.

«Har satt betydelige ressurser inn»

Partene i Felles Cyberkoordineringssenter (FCKS) – Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Etterretningstjenesten, PST og Kripos – jobber samlet i denne saken med hendelseshåndtering og teknisk analyse.

– Dette er en alvorlig sak som vi tar på største alvor. Vi har satt betydelige ressurser inn for å bistå helsemyndighetene og håndtere situasjonen. Av hensyn til hendelseshåndteringen kan vi på det nåværende tidspunkt ikke gå i nærmere detalj om angrepet, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse