fbpx Sykepleier dømt for seksuelt overgrep Hopp til hovedinnhold

Sykepleier dømt for seksuelt overgrep

Bildet viser Bjørgvin DPS fra utsiden.

Mannlig sykepleier er dømt til 2,5 års fengsel for å ha utnyttet en kvinnelig pasient ved Bjørgvin DPS i 2013. 

En mannlig sykepleier er dømt til to og et halvt års fengsel av Bergen tingrett for å ha utnyttet en kvinnelig pasient seksuelt. Kvinnen fikk 150.000 kroner i oppreisningserstatning.

Den mannlige sykepleieren er i slutten av 50 årene, og har anket saken, melder NTB.

Seksuelt misbruk

Sykepleieren skal ha utnyttet den kvinnelige pasienten mens hun ble behandlet for psykiske problemer etter at hun ble grovt misbrukt i barndommen.

Mannen er dømt for å ha misbrukt sin stilling og utnyttet pasienten ved to anledninger i oktober 2013, skriver NTB.

Startet på Wordfeud

Høsten 2013 begynte kontakten mellom de to å utvikle seg i seksuell retning. Det startet med chat på bokstavspillet «Wordfeud» hvor kvinnen stilte et intimt spørsmål, skriver  Bergensavisen, som har fulgt saken siden sykepleieren ble fratatt sin autorisasjon i fjor.

Samme avis skriver at kommunikasjonen mellom de to besto av både tekstmeldinger, bilder og filmer av seksuell karakter. I retten ble det lagt frem 105 sider utskrift av tekstmeldinger mellom de to.

Dommen

Et av samleiene skjedde inne på et pasientrom. Det andre forholdet skjedde i hennes leilighet i forbindelse med at sykepleieren hjalp henne med å flytte.

- På grunn av hennes lidelse, forhistorie og det ovennevnte tillits- og avhengighetsforhold, har hun ikke vært i stand til å sette grenser eller avvise tiltalte, står det i dommen.

Sykepleieren har i forbindelse med saken beskrevet at han synes det var gøy å være streng med henne, melder Bergensavisen.

Kjærlighet

I retten sa kvinnen at hun hadde en spesiell tillitt til mannen, mens sykepleieren betegnet forholdet som "et gjensidig kjærlighetsforhold".

Retten mente imidlertid at det det var bevist at sykepleieren var klar over at det ikke var et likeverdig kjærlighetsforhold, men et utilbørlig misbruk.

Avbrutt behandling

Det ble også lagt vekt på at sykepleieren er 24 år eldre enn kvinnen.

Retten viser til at den seksuelle omgangen har hatt alvorlige konsekvenser for kvinnen. Hun har ikke maktet å fortsette å få behandling ved Bjørgvin DPS, skriver Bergensavisen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse