fbpx - Ga ikke kake til kaffen Hopp til hovedinnhold

- Ga ikke kake til kaffen

Dette er noen av de 17 anklagene mot den suspenderte sykepleieren:

Les hele saken her

Anklage: Ansatt melder om at ved dagskift påfølgende kveld er det pasienter som ikke har fått skiftet til nattøy.

Tilsvar: At bruker ikke har nattskjorte er ikke vanlig, men det kan hende at bruker må benytte en ren T-skjorte som nattøy da det er tomt for nattøy på avdelingen, eller at de som bruker eget nattøy ikke har rent igjen.

Anklage: Flere ansatte melder at du ved flere anledninger skal ha uttalt at det ikke er viktig med tannstell. En ansatt skal ved flere anledninger ha sett at du ikke utfører tannstell på pasienter. Det meldes også om at pasienter med tannprotese ikke har får tatt disse ut og satt i glass over natten. Dette avslører påfølgende dagskift. En pasient NN opplyser ifølge de ansatte dette selv.

Tilsvar: Jeg har aldri uttalt at tannstell ikke er viktig. Dette skal gjøres, det er en del av den daglige hygienen og blir utført på brukere som trenger hjelp til dette av meg på mine vakter. Faren for soppinfeksjon i tannkjøtt og munnhule er stor.

NN har en liten tannprotese nede og denne tar jeg alltid ut de gangen jeg hjelper henne i stell, da hun ikke greier dette selv. Jeg pusser tennene hennes i overkjeven og pusser tannprotesen og legger denne i et glass rent vann. XX har også tannprotese, men da i overkjeven. Men brukeren velger i dette tilfellet å styre dette selv. YY har protese både i over- og underkjeve. Brukeren blir oppfordret til å ta ut protesen til puss og de legges da etterpå i et rent glass med vann over natten. Dette blir alltid gjort de gangene jeg hjelper henne i stell. Det er pleierne som i utgangspunktet har ansvaret for tannpleien. Jeg må ofte ut å gjøre andre oppgaver som sykepleier. Synes derfor det er rart at de påstår at det er meg. Ut fra kapasiteten som er her, mener jeg det blir gitt god omsorg til beboerne.

Anklage: Ved dagvakt den 13. desember 2010 oppdages det på pasient NN sitt rom at hennes klær ligger i en bylt i stolen under sengeteppet. Klesbylten viser at klærne er tatt av i én operasjon, da klærne ligger inne i hverandre, men med de innerste plaggene ytterst. Dette er en pasient som har vondt i armene, og som må behandles forsiktig.

Tilsvar: Jeg hjelper NN under stell søndag den 12.12. Blusen og trøyen ble tatt av samtidig nettopp for å unngå at bruker skulle bruke venstre arm unødvendig. Det er mest skånsomt for bruker å gjøre dette en gang i stedet for to. Klærne ble tatt over hodet, høyre arm først, deretter venstre overarm. Dette ble utført rolig. Hun ble smurt med Ibux gel på venstre arm før hun fikk på seg nattøy. At jeg kan ha glemt å henge opp tøy er en forglemmelse. Jeg ble tilkalt et annet sted etter skifte av tøy, pleier må da ta resten.

Anklage: Flere ansatte melder om at du skal ha uttalt at pasientene NN og XX ikke skal ha kake til kaffen. Melderne er ikke kjent med at det skal foreligge medisinske eller annen saklig grunn for dette.

Tilsvar: Disse to brukerne får det samme til kaffen som de andre brukerne. Man ser ofte at formkake ikke er gunstig til disse brukerne på grunn av svelgproblemer. Kaken setter seg fast i halsen. Da får de heller noe annet som for eksempel en frukt eller en saftig kjeks. Dette formidles til andre kolleger fordi det er til beste for brukeren. Jeg har ikke bestemt at det ikke skal være kake til kaffen, men prøvde å gi alternativ hvis det blir problemer med kakene. Personalet vurderer dette fritt, det er opptil hver enkelt ansatt å vurdere hva som er riktig ut fra hva de oppfatter av brukeren.

Anklage: Sykepleieren skal ha sagt at noen pasienter kun trenger en yoghurt fra ettermiddag til morgenen dagen etter.

Tilsvar: Sykepleieren er klar på at alle brukere får kveldsmat i form av brød eller det lages grøt, eggerøre med mer. I enkelte tilfeller, når bruker har vært sengeliggende, og med nedsatt allmenntilstand, har hun vurdert å gi næringsdrikke, yoghurt eller knust banan når de ikke vil ha vanlig kveldsmat. Hun påpeker at hvis noen har oppfattet at bare yoghurt skal gis har de oppfattet henne helt feil.

Anklage: En ansatt mener hun flere ganger har opplevd at pasient NN, som har kronisk urinveisinfeksjon, ikke har fått ivaretatt hygienen. Dette merkes ved sterk urinlukt ved inntreden i rommet.

Tilsvar: Sykepleieren viser til at NN har en kronisk urinveisinfeksjon og har gjærsopp i blæra. Det skjer utskilling gjennom huden som medfører lukt. Hun steller henne sjelden, men de ganger hun hjelper henne er det spyling, bruk av intimsåpe og engangskluter.

Anklage: Flere ansatte skal også ha meldt at sykepleieren ved flere anledninger skal ha uttalt at det ikke er viktig med kroppsvask, og en ansatt skal ved flere anledninger har sett at hun ikke utfører kroppsvask.

Tilsvar: Sykepleieren sier at hun foretar kroppsvask nedentil hver kveld på alle brukerne. I tillegg smører hun huden med krem. Det kan riktignok hende at hun har vasket og skiftet bleie tidligere på kvelden sånn at det da før leggetid ikke er nødvendig med vask igjen. Dette blir selvfølgelig sjekket.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse