fbpx Sykepleie for HIV-positive mødre i Tanzania Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Sykepleie for HIV-positive mødre i Tanzania

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Scrutinizing care in nursing practice. An ethnographic study of nurse-mother interaction in programmes to prevent HIV transmission from mother to child in Tanzania»

Vågå har sett på samarbeidet mellom sykepleiere og HIV-positive kvinner innenfor program for forebygging av mor-barn smitte i Tanzania. Blant annet har hun sett på spenningen mellom retten til kunnskap, retten til å ta egne valg og en virkelighet der disse kvinnene har liten eller ingen tilgang på informasjon.

  • Doktorand: Bodil Bø Vågå
  • Disputerte: 2. oktober 2015
  • Utgått fra: Institutt for global helse og samfunnsmedisin, Universitetet i Bergen

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.