fbpx Helsefremmende bruk av selungerobot i demensomsorg Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Helsefremmende bruk av selungerobot i demensomsorg

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Emotional robots as health promotion in dementia care – group activity with a seal robot in nursing homes »

Nina Jøransons avhandling vurderer mulige effekter av intervensjon med selungeroboten Paro i gruppeaktivitet for personer med demens. Hun har blant annet sett på robotens innvirkning på agitert adferd, depresjon, bruk av medisiner og livskvalitet.

  • Doktorand: Nina Jøranson
  • Disputerte: 13. mai 2016
  • Utgått fra: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Institutt for landskapaplanlegging

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.