fbpx Delirium hos eldre etter hjerteklaffkirurgi Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Delirium hos eldre etter hjerteklaff­kirurgi

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Delirium after Aortic Valve Therapy - A Prospective Cohort Study of Octogenarian Patients following Surgical Aortic Valve Replacement and Transcatheter Aortic Valve Implantation»

Eide, som er bachelor i gerontologi og sykepleie, viser i sin avhandling at delirium (akutt forvirring) er en vanlig komplikasjon som gir uheldige følger hos eldre som har gjennomgått hjerteklaffkirugi. Siden delirium kan bli forvekslet med demens, depresjon og/eller psykisk sykdom, risikerer disse sårbare pasientene å bli feilaktig diagnostisert.

  • Doktorand: Leslie SP Eide
  • Disputerte: 25. august 2016
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.