fbpx Er dette den hjemmetjenesten som er best skodd i Norge? Hopp til hovedinnhold

Er dette den hjemmetjenesten som er best skodd i Norge?

bildet viser to hjemmesykepleiere fra Nordreisa

I Nordreisa kommune får hjemmesykepleierne skikkelig arbeidstøy fra topp til tå. Er det noen der ute som kan slå dette?

Sykepleien fikk tilsendt bildet over.

Det viser to godt innpakkede sykepleiere fra hjemmetjenesten i Nordreisa kommune. De har varme klær fra topp til tå: fleecejakke, lang og god ytterjakke, vinterbukse, egendesignede pannebånd – sydd av sykepleier Margit Giæver Marvik og kjøpt av kommunen – og ordentlige vintersko.

– Er lovet votter og lue

– Lederen vår synes det er viktig at vi ansatte trives og har det bra på jobb, og ikke minst at vi overholder kravene til god hygiene, sier Margit Giæver Marvik, den ene av de to sykepleierne på bildet.

– Vi er lovet lue og votter også, og til sommeren skal vi jobbe for å få joggesko, legger hun til.

En gladsak

– Dette er en gladsak, og her har mange kommuner noe å lære av det Nordreisa har fått til. Politikk handler til syvende og sist om prioritering, minner Mari-Ann Benonisen om.

Hun er nestleder i NSF Troms og Finnmark.

Det fikk oss til å undres: Er hjemmetjenesten i Nordreisa kommune den hjemmetjenesten som er best utstyrt i Norge, mon tro?

Eller er det noen som kan overgå dette og legge på undertøy også?

4 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Helene Dahl Karlsen

Sykepleier
4 måneder 3 uker siden

Dette er fantastisk bra og et skritt i riktig retning! Samtidig som dette egentlig burde være en selvfølge hvis man ser hvordan arbeidere i typiske manne-yrker blir bekledd på arbeidsgivers regning. Håper flere kommuner kan la seg inspirere av Nordreisa!

Solfrid Irene Eikeland

Sykepleier
4 måneder 3 uker siden

Et eksempel til etterfølgelse og det skulle bare mangle når vi ser hvordan de fleste andre typiske mannsdominerte yrker får årlig dekket arbeidsklær, vernesko etc. det er en skam at ikke dette allerede er en selvfølge. Jeg mener også at ansatte på institusjoner burde få dekket en sum for innkjøp av GODE arbeidssko. Vi løper og står på harde underlag i timesvis og gode sko kan forebygge mange slitasjeskader.

Wanja Karlseng

Sykepleier
4 måneder 3 uker siden

Veldig flott av Nordreisa kommune! Det skulle jo også bare mangle at arbeidsgiver gir riktig arbeidstøy til sine arbeidere, men det er desverre skjeldent både i hjemmetjenesten og i kommunene rundt om i landet! I 1999, når jeg begynte på Follo legevakt måtte vi i landets 4 største legevakt, ta uniformene hjem og vaske de i vår private vaskemaskin, med både blodsøl, oppkast og andre sekreter! Det var ikke populært, at jeg som tillitsvalgt forlangte at vi skulle få skifte på lik linje med sykehuset, og ikke måtte ta uniformene hjem, fra ledelsen! Ble forsøkt frosset ut av avd.leder pga dette, så sykepleierforbundet må stå med de som nå står på barrikadene for bedre arbeidsvilkår, og ikke minst godkjent arbeidstøy!

Trude Lydvo

HVO
3 måneder 1 uke siden

Eg meiner varmt, regntett yttertøy og sko er verneutstyr for heimetenesta. Då skal arbeidsgjevar sørge for at dette er tilgjengeleg for alle tilsette i denne og liknande tenester, ref. Arbeidsmiljølova. Arbeidstøy er t. d. uniformer. Det er likevel påkravd av arbeidstilsynet å halde arbeidstøy for tilsette i helsevesenet grunna smittevern og reinhald.
Arbeidstilsynet viser som eksempel at jobbar du på kjølelager er varmt tøy verneutstyr.
Det er viktig at me snakkar om vern for helsepersonell, det stiller andre krav til arbeidsgjevar.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse