fbpx Mener helsetalen viser at NSF har fått gjennomslag Hopp til hovedinnhold
Helsetalen:

Dette likte NSF-lederen ekstra godt i Vestres helsetale

Lill Sverresdatter Larsen, NSF-leder

Onsdag presenterte helseminister Vestre ambisjoner og forventninger til helsetjenestene for året som kommer. NSF-lederen mener sykepleierne har fått gjennomslag på flere områder.

– Vi har håndtert utfordringer før, og vi skal klare det igjen.

Det sa helse- omsorgsminister Jan Christian Vestre i årets helsetale, som ble fremført på Radiumhospitalet onsdag.

På starten av hvert år holder sittende helseminister her i landet en slik tale der regjeringens helsepolitiske strategi, ambisjoner og forventninger for helsevesenet legges frem.

Særlig positivt er helseministerens tydelige oppdrag om å få ned sykefraværet
Lill Sverresdatter Larsen, NSF-leder

Det som tidligere år har blitt kalt sykehustalen, ble denne gangen presentert som helsetalen, etter alt å dømme for å understreke betydningen av å samhandling og å se helsesektoren under ett.

Vestre brukte i sin tale blant annet tid på å understreke betydningen et godt og trygt arbeidsmiljø og at sykefraværet må ned.

– Etterspørselen etter fagfolk er større enn tilbudet, minnet han om.

– Det handler om rekruttering og kompetanseutvikling og å ta vare på de fagfolkene vi har.

– Særlig positivt

Lill Sverresdatter Larsen, leder av Norsk Sykepleierforbund (NSF), mener talen byr på viktige signaler og viser at NSF har blitt lyttet til.

– Helseministeren har gitt oss gjennomslag på virkelighetsforståelsen om at belastningen må ned, uttaler hun via en pressemelding.

– Særlig positivt er helseministerens tydelige oppdrag om å få ned sykefraværet. 

Ifølge NSF-lederen har forbundet også fått gjennomslag for bedre rammevilkår for førstelinjeledere, partssamarbeid og medvirkning, økt grunnbemanning, bedre ansvars- og oppgavedeling og HMS-arbeid.

Kaller ventetidsløftet «et stunt»

I sin helsetale la Vestre også vekt på betydningen av å få ned ventetidene.

– Partnerskapet som vi har rigget i ventetidsløftet, er et nytt virkemiddel i helse- og omsorgstjenestene, og selv om det ikke løser alt, så har det hjulpet til med å få fart på prosesser, hevdet ministeren i sin tale.

NSF-leder Larsen kaller ventetidsløftet et stunt, og påpeker at det må følge finansiering og oppfølging med slike prosjekter:

– Ventetidsløftet er per nå et stunt. Slike prosjekter er gjennomført tidligere. Også denne gangen er det eksisterende helsepersonell som gjennom kvelds- og helgearbeid drar slike initiativ i land. Ansatte har med andre ord økt belastning gjennom ventetidsløftet, noe som ikke vil fungere på sikt.

Larsen understreker betydningen av at pasientene med størst behov blir prioritert, og ikke nødvendigvis kun gruppene som får ned ventetidstallene.

– Vi følger særlig med på pasienter innen psykisk helse, rus og avhengighetsproblematikk, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse