fbpx 60 tok master i kreftsykepleie ved VID Hopp til hovedinnhold

60 tok master i kreftsykepleie ved VID

bilde av kreftsykepleiere på vid i bergen

– VID har nå den klart største kreftsykepleieutdanningen i Norge, sier Ingrid Johansen Skogestad, programansvarlig for kreftsykepleie ved VID Oslo.

Fagmiljøene har sagt fra om en alvorlig nedprioritering av kreftsykepleieutdanningen. I april i 2024 gikk Tanja Yvonne Alme, Kreftsykepleier og faggruppeleder for NSFs faggruppe for kreftsykepleiere, ut i et debattinnlegg i Sykepleien og advarte mot utviklingen.

Vitenskapelig høyskole (VID) i Bergen og Oslo går motsatt vei.

Før jul feiret de at over 60 sykepleiere tok en master i kreftsykepleie. Det neste kullet som startet i høst er enda større, forteller programansvarlig for kreftsykepleie ved VID Oslo, Ingrid Johansen Skogestad.

– Tar samfunnsoppdraget på alvor

– Vi tar vårt samfunnsoppdrag på alvor. I en tid hvor stadig flere mennesker får kreft vil også behovet for kreftsykepleiere øke. Da kan vi ikke slutte å tilby kreftsykepleieutdanning, sier Skogestad i en pressemelding fra VID.

Oslomet har nullopptak på kreftsykepleieutdanningen, begrunnet i lave søkertall. I september meldte dekan ved NTNU at kreftsykepleieutdanningen ved Trondheim legges ned. Kun tilbudet i Ålesund beholdes. Universitet i Agder starter opp en kreftsykepleieutdanning fra høsten av i 2025.

– I en tid hvor flere universiteter og høyskoler legger ned sine kreftsykepleieutdanninger, er det stort at vi utdanner et så betydelig antall, sier programansvarlig for kreftsykepleie ved VID Bergen, Inger Helen Hjelmeland i pressemeldingen.

Dette er VIDs første kull som har gjennomført ny studieplan i tråd med den nye forskriften. Kreftsykepleierutdanningen er løftet til masternivå og utvidet fra 60 til 90 studiepoeng, med mulighet for å fullføre en mastergrad på 120 studiepoeng.

Vil ha studenter fra hele landet

Studiet er et fulltidsstudium som er samlingsbasert, med rundt seks samlingsuker per semester i tillegg til 15 uker praksis fordelt på tre semestre. 

Undervisningen er delt mellom fysiske og digitale samlinger, og egner seg derfor godt for tilreisende studenter.

– Vi kan ta imot studenter fra hele landet, sier programansvarlig i Bergen, Hjelmeland.

Studieplanen tar for seg:

  • Kreftsykdommer
  • Behandling og kreftsykepleie, til vitenskapsteori og metoder
  • Fagutvikling
  • Samhandling
  • Ledelse og teknologi

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse