fbpx Årets sykepleier i Vestland vil bli ved pasientsenga Hopp til hovedinnhold

Årets sykepleier i Vestland vil bli ved pasientsenga

bildet viser Ruth Bergheim som får prisen for årets sykepleier

– At jeg skulle vinne var helt uventa. Jeg er jo bare en vanlig sykepleier, sier Ruth Johanne Bergheim. Hun ble årets sykepleier i Vestland fylke for 2024.

13. mai hadde fylkesleder og nestleder ved Norsk Sykepleierforbunds (NSF) fylkeskontor i Vestland tatt på seg det de kaller bunaden sin: En sykepleieruniform fra 1960–70-tallet.

– Det er en Betanien-look-alike. Vi synes det er så stas å ta den på, og bruker den hvert år på dager som 1. mai, 12. mai og til prisutdelinger, sier NSFs fylkesleder Reidun Stavland.

Den 13. mai var det nemlig den årlige prisutdelingen i Bergen, som alle fylker i NSF arrangerer for å gjøre stas på sine medlemmer. 

Vant i konkurranse med 50 nominerte

I Vestland er det rundt 16 000 sykepleiere å velge mellom, og i år kom det inn nesten 50 kandidater. Juryen gjorde en grundig jobb før vinneren ble valgt.

– Dette er en høythengende pris, sa fylkesnestleder Cecilie Hammersland da prisen, et bilde laget av bergenskunstneren Marianne Skjelbred, ble overrakt en overrasket Ruth Bergheim.

– Det var veldig overveldende og en stor ære. At jeg skulle vinne var helt uventa. Jeg er jo bare en vanlig sykepleier, sier Bergheim på telefon til Sykepleien.

Brenner for jobben sin

Hun fikk prisen fordi hun er en dedikert sykepleier som brenner for jobben sin. I begrunnelsen for prisen står det blant annet:

«Hun er alltid der for pasienter og kolleger. Hver eneste dag jobber hun for at alle pasientene skal ha det best mulig. Hun blir omtalt som trygg, snill, pålitelig og en omsorgsperson av de sjeldne. En fantastisk sykepleier på alle måter. Ruth Johanne brenner ekstra for, og har videreutdanning innen lindrende behandling. Hun er svært opptatt av å gjøre det beste for pasienter og pårørende ved livets slutt.»

Bildet viser Ruth Johanne Bergheim på jobb
GJORT STAS PÅ: Etter prisutdelingen vanket det både tvist og kake på avdelingen på sykehjemmet Ruth Johanne Bergheim jobber på i Sandane. (Foto: Jorid Lothe)

Jobber på høyeste omsorgsnivå

Dagen etter prisutdelingen ble Bergheim også feiret av kollegene sine på Oreteigen avdeling ved Gloppen omsorgssenter i Sandane. Gloppen kommune ligger nord for Førde og sør for Volda, og er bostedet til Bergheim.

Hun har jobbet ved omsorgssenteret siden 2015, og jobbet tidligere 20 år ved medisinsk avdeling på Nordfjord sjukehus i Eid. Totalt har hun vært 34 år i sykepleieryrket og blir 58 år gammel i år.

– Hvorfor tok du videreutdanning i lindrende behandling?

– Jeg har alltid interessert meg for smertebehandling og kreft, og skrev hovedoppgave om det da jeg utdanna meg til sykepleier.

– Hva slags pasienter har du på Oreteigen avdeling?

– Det er høyeste omsorgsnivå, så det er pasienter med varierte sykdommer som trenger veldig mye hjelp.

– Min jobb er ved senga til pasienten

I begrunnelsen fra NSF Vestland het det også at Ruth Johanne flere ganger har fått spørsmål om hun kunne tenke seg å jobbe i andre roller. Da er alltid svaret «min jobb er ved senga til pasienten».

– Hva er det som er så stas med å være ved pasientsenga?

– Pasientkontakten er det jeg har utdanna meg til. Jeg liker ikke å sitte på en kontorstol. Jeg trives veldig godt med å være sykepleier og er kjempeglad i jobben min. Det er et yrke jeg anbefaler til ungdommen, sier Bergheim.

3 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Arnold

Hjelpepleier
1 month 1 week siden

Gratulerer 🌼🌻

Jan Eide

1 month 1 week siden

Kan det en gang for alle bli en stopp med dette karnevalfjaset? Gå rundt i "sykepleieruniform" fra 60-tallet, hva er dette for noe tull? Ha litt selvrespekt, vær så snill.

Bravo!

Pensjonert
1 month siden

Mer enn en "vanlig" sykepleier:)!

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse