fbpx Sykepleien-journalist vant språkpris Hopp til hovedinnhold

Sykepleien-journalist vant språkpris

Bildet viser Ellen Morland

Journalist og redaksjonssjef i Sykepleien, Ellen Morland, vant førstepris for beste skrevne artikkel da Fagpressen delte ut priser for fjorårets beste journalistikk.

Vinnerartikkel Komplekse kasus på sengeposten er en tekst i temabladet En vanlig dag på jobben, utgitt i juni 2023.

Førsteprisen ble delt med Lene Christensen i fagbladet Bok & bibliotek for Bibliotekaren som ble med i bagasjen. Hederlig omtale gikk til Jo Straube i Jakt & fiske for saken Mitt liv som stein.

– Overrasket

– Jeg er veldig overrasket. Jeg jobber mest med korrektur og desking av andres tekster, sier Sykepleiens vinner, Ellen Morland.

Juryen besto av var Helene Uri som er forfatter og professor med doktorgrad i språkvitenskap, sammen med Ståle Johnsen i Fagbladet Utdanning og Bjørg Engdahl i Fagbladet Din Hørsel.

Fra utdelingen sa de dette om begrunnelsen:

«Dette er en velskrevet reportasje full av gode observasjoner, der man som leser blir med fra rom til rom på vakta med de ferske sykepleierne på Gastrosenteret på St. Olavs hospital. Teksten er «nedtonet» og fri for klisjeer, som lett kunne vært brukt for å beskrive komplekse pasienthistorier. En tekst som kler innholdet og som gjør at man sitter igjen med mange bilder i hodet. For eksempel at en langvarig og smertefull forstoppelse kan ende med tett pasienttoalett på en sykehusavdeling.»

– Jeg er stolt over at Ellen og Sykepleien vinner denne prisen. Ellen er en viktig ressurs i vår redaksjon på nettopp riktig og godt språk. Denne prisen er veldig fortjent og veldig hyggelig, sier ansvarlig redaktør Anne Hafstad i Sykepleien. 

Prisdryss

I konkurransen om beste sak kjempet 46 bidrag fra 15 redaksjoner om annerkjennelse. 

Kåring og utdeling var på PUFF-konferansen, Fagpressesens årlige seminar i forrige uke. 

Beste tittel gikk til fagbladet Anne Myklebust Odland fra Fontene for Helt i vater. Hederlig omtale fikk Ingeborg Rangul og André Martinsen i Fagbladet for tittelen Med nål og mening, og Forsvarets forums redaksjon for julekalenderserie med navnebonanza, deriblant tittelen Ida Vaktskjold stod vakt på Skjold. Ansvarlig for julekalenderen var Henrik Sataøen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse