fbpx Helikopterulykken: Sykepleieren som omkom, var sist opp av sjøen Hopp til hovedinnhold

Helikopterulykken: Sykepleieren som omkom, var sist opp av sjøen

Bildet viser den omkomne sykepleieren Reidun Hestetun

Den Equinor-ansatte sykepleieren ankom Haukeland sist etter helikopterulykken utenfor Sotra onsdag, opplyser Hovedredningssentralen.

Sykepleieren Reidun Hestetun (61) deltok i en øvelse da helikopteret hun satt i, styrtet i havet vest for Sotra ved Bergen onsdag i forrige uke. Hestetun omkom, mens fem andre personer ble skadd.

 

Helikopteret SAR Queen plukket opp fem av de seks personene, men måtte snu. Maskinen hadde ikke lenger drivstoff til å være i området, fortalte redningsinspektør Andreas Næsheim i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NRK torsdag. Han uttalte at den siste personen ble liggende opp mot 25 minutter lenger i sjøen.

− Gjorde sitt ytterste for å ivareta henne

Mandag opplyser Hovedredningssentralen at sykepleieren var sist opp av vannet. Hun ble heist opp av et redningshelikopter fra Florø.

− Det var den Equinor-ansatte sykepleieren som ble heist opp av Florømaskinen, og dermed ankom sykehuset på Haukeland sist. Der ble hun som kjent senere erklært omkommet. I transporten på vei til Haukeland gjorde mannskapet sitt ytterste for å ivareta henne. Vi er lei oss for at ikke alle seks overlevde, og vår medfølelse går til de som har mistet en de hadde kjær, sier Andreas Næsheim, operativ redningsinspektør ved Hovedredningssentralen, i en pressemelding.

Ville til Haukeland raskest mulig

Han utdyper hvorfor en person ble liggende igjen i sjøen:

− I en totalvurdering av situasjonen, basert på observasjoner på skadestedet og kompleksiteten i det medisinske bildet i kabinen på SAR Queen, så mannskapet det som nødvendig å gå til Haukeland raskest mulig med de fem personene som på det tidspunktet var tatt om bord i helikopteret. 

Næsheim legger til:

− Ut fra den kunnskapen vi har nå, er det rimelig å legge til grunn at disse vurderingene har bidratt til å redde liv.

Ferdsskriver snart klar for avlesing

Ferdsskriveren, også kalt den svarte boksen, fra helikopteret er klar til avlesing om ett døgn, skriver NTB. Ferdsskriveren, som har lagret lyd og teknisk informasjon, skal sendes til England for analyse.

– Den vil være klar til avlesing om ett døgn, men det kan ta tid å analysere og forstå funnene, sa avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Etterforskningen fortsetter

Politiet har avhørt fire av de fem personene som overlevde ulykken, og jobber nå videre med å avklare når den femte personen kan avhøres.

Vraket ble hevet fra flere hundre meters dyp natt til lørdag og er nå ferdig undersøkt av politiet. Etterforskningen vil fortsette denne uken med avhør og innhenting av informasjon.

Den omkomne sykepleieren har tidligere vært intervjuet i Sykepleien:

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse