fbpx Pasient fikk ikke behandling på sykehus og døde Hopp til hovedinnhold

Pasient fikk ikke behandling på sykehus og døde

Bildet viser utsiden av Haukeland universitetssykehus

Fylkeslegen i Vestland er kritisk til bemanningen på Haukeland sykehus etter at en pasient ikke fikk behandling og døde. Intensivkapasiteten har vært sprengt.

– Det er både alvorlig og tragisk at vi ikke kunne tilby operasjon til en kritisk syk pasient. Vi beklager på det sterkeste overfor de etterlatte, skriver klinikkdirektør for kirurgisk serviceklinikk i en epost til Bergens Tidende.

Hendelsen skal ha skjedd i sommerferien, og flere ansatte hadde i lang tid vært bekymret for intensivkapasiteten ved sykehuset, viser tilsynet.

Klinikkdirektøren på Haukeland erkjenner til avisen at de gikk inn i sommeren med for høy risiko knyttet til intensivkapasiteten. De har satt i verk tiltak for å hindre at lignende skjer igjen. Blant annet er grunnbemanningen økt, og ledelsen planlegger høyere bemanning denne sommeren.

Fylkeslegen er fremdeles bekymret for intensivkapasiteten og vil derfor følge opp sykehuset videre før de avgjør om de kan avslutte tilsynet.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Anonym

Ufør
2 uker 2 dager siden

Vi hører stadig oftere at leger/sykepl/helseåleiere behandler alle likt. -Neida, dere gjør ikke det. Nå vil ikke jeg si til allmennheten hvor jeg har vært innlagt, og ber om å få være anonym. Men, som bruker i Lar, og som pas ved et sykehus på Vestlandet, spurte jeg vedkommende sykepleier på avdelingen jeg var pasient ved, -"Vær så snill, svar meg ærlig, behandler dere alle likt, av pasienter som blir innlagt på sykehus rundt om i landet vårt"? Jeg skal svare deg ærlig, men det er med flauhet jeg må innrømme at, -"nei, vi behandler ikke alle pas. likt
Jeg syntes det var trist. Selv er jeg blitt beh. med respekt og verdighet, selv om jeg er bruker av Lar medisin.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse