fbpx Over 200 kosebamser akuttoperert i Lofoten Hopp til hovedinnhold

Over 200 kosebamser akuttoperert i Lofoten

BLE FIKSET: Et bredt utvalg kosedyr fikk øyeblikkelig hjelp fra leger og sykepleiere i Lofoten. Foto: Espen Hansen Sivertsen

Etter massiv støtte fra lokalbefolkningen i Lofoten åpnet de ansatte akuttsykehus for kosebamser. Det ble en suksess.

– Vi har regnet litt på det, og vi anslår at cirka 200 barn med bamser kom til oss med små og store skader som ble fikset, skriver Espen Hansen Sivertsen i en e-post til Sykepleien. Han er anestesisykepleier, fagansvarlig og verneombud på sykehuset i Lofoten.

En krevende tid

Sykehuset i Lofoten har stått i fare for miste akuttfunksjoner. Når politikerne nå har bestemt seg for å frede akutten og føden i Lofoten, var gleden blant de ansatte stor. 

– Dette har vært en ekstremt vanskelig prosess som har tatt mye av vår tid. Denne kampen har vekket et stort engasjement blant lokalbefolkningen og i samfunnet generelt. Vi har fått massiv støtte derfra. I lys av dette ønsket vi å gi noe tilbake, og da bestemte 16 fagfolk fra Lofoten sykehus å bruke sin fritid til åpne et bamsesykehus, forteller Sivertsen.

Han gjetter på at de fikk besøk av rundt 200 syke bamser.

– Fantasien var stor. Her møtte vi bamser som hadde vondt i magen, flenger eller sår på armer og bein, lungebetennelse, smerter i halsen og bamser som hadde vært i lek med hund.

Bamseskjelett på røntgen

Alle bamsene ble sluset gjennom en løype hvor de først ble skrevet inn. Her måtte barna tegne bamsen sin, og det ble skrevet journal for å kartlegge problemstillingen. Videre gikk turen til laboratoriet for blodprøvetaking. Her fikk barna se en blodliknende væske på prøveglass som ble «tappet» fra bamsen. 

Etter dette måtte bamsen innom røntgen, hvor det sto et ekte røntgenapparat klart for å ta bilde av bamsen. Barnet fikk bilde av et bamseskjelett som var mest mulig likt den aktuelle bamsen. 

Siste stasjon var operasjon, der det sto to operasjonsteam klar fordelt på to stuer. 

– Her ble det mye suturering, narkoser, appendektomier, tonsillektomer, stuffing, bandasjering av ekstremiteter og plasterpåsetting, skriver Sivertsen.

Rollespill som må gjentas

– Vi opplevde stort engasjement fra alle, og det ble et fint rollespill mellom fagfolk og barna for at bamsen skulle bli ivaretatt på best mulig måte, legger han til.

Flere av barna skulle også til en forestående behandling på sykehus.

De ansatte har brukt fritiden sin på dette. Nå håper de at den positive opplevelsen kan gjentas, og at det kanskje gir økt rekruttering når de viser at de har verdens beste jobb, ifølge anestesisykepleieren.

3 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Tone Irene Moen

Pensj. Anestesisykepleier
10 months 3 weeks siden

Et fantastisk Bamseinitiativ.Gratulerer med et Lofotsykehus [For evig] HURRA

Anne

Psyk spl
10 months 3 weeks siden

FANTASTISK ! Dette er EKTE Florencer!

Nina

sykepleier
10 months 3 weeks siden

Fantastisk tiltak etter en vanskelig tid - blir så imponert over flotte helsepersonell i Lofoten!

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse