fbpx Ordføreren i Arendal: – Sykepleierne gjør en formidabel innsats Hopp til hovedinnhold

Ordføreren i Arendal: – Sykepleierne gjør en formidabel innsats

Bildet viser snøkaos i Arendal

– Jeg har fått bilder av sykepleiere som vasser til livet i snø for å komme frem til pasienter som trenger hjelp, forteller ordføreren i Arendal.

Ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli, har hatt noen svært hektiske dager. Hovedårsaken er snøværet som herjer Sørlandet.

– Det begynte med mye regn, som så gikk over til snøvær. Det er svært krevende å holde veiene og fotgjengerfelt ryddet, forteller Nordli til Sykepleien.

Imponert over helsetjenesten

Ordføreren sier at han er imponert over alle de som nå gjør en formidabel innsats.

– Jeg har fått bilder av sykepleiere som vasser til livet i snø for å komme frem til pasienter som trenger hjelp, sier han.

Uværet har ført til at mange har jobbet mye overtid.

– Flere har jobbet 12-timers vakter både i kommunehelsetjenesten og på sykehuset. Jeg vet at noen også har overnattet på jobb. Jeg har en datter som jobber på sykehuset her, så flere har tilbrakt natten på jobb, forteller Nordli.

– Hva skjer med dem som ikke kommer seg på jobb på grunn av været?

Det er i utgangspunktet arbeidstaker sitt ansvar å komme seg til jobben, men vi har bedt administrasjonen om å vise fleksibilitet. Ansatte som trenger assistanse, kan også be om det, sier han.

– Hva slags assistanse er det snakk om?

– De kan blant annet bli hentet i firehjulstrekker. Vi oppfordrer også ansatte til samkjøring. Det er en stor dugnad som nå pågår i hele kommunen, sier han.

Uværet fortsetter

– Blir det bedre de neste dagene?

– Nei. Snøværet er meldt å fortsette, så det vil fortsatt være krevende dager. Vi har også strømstans enkelte steder som det jobbes på spreng med for å få løst, sier han.

Også Nordli har lange, travle dager. Han vil ikke engang lese gjennom artikkelen før Sykepleien publiserer.

– Jeg har ikke tid! Nå skal jeg i et fylkesberedskapsmøte, så intervju med NRK og så løpe til et lokalt beredskapsmøte. Det går i ett, sier han.

Bilde av Robert Cornels Nordli

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse