fbpx Han blir ny sjef i Helsetilsynet Hopp til hovedinnhold

Sjur Lehmann blir ny sjef i Helsetilsynet

Bildet viser Sjur Lehmann

I statsråd fredag ble Sjur Lehmann utnevnt som ny direktør for Helsetilsynet.

Sjur Lehmann kommer fra stilling som fylkeslege og avdelingsdirektør hos Statsforvalteren i Vestland. De neste seks årene skal han være øverste leder i Helsetilsynet.

Jurist og lege

Lehmann er lege og jurist. Han har arbeidet hos Statsforvalteren i Vestland siden 2013 og har vært fylkeslege og avdelingsdirektør siden 2021.

– Det er en glede å utnevne Sjur Lehmann som ny direktør for Helsetilsynet. Han har et bredt faglig ståsted og er en trygg leder med stor faglig troverdighet. I tillegg er han en strateg med stor evne til å tenke nytt og langsiktig, som kan sette retning for tilsynets viktige arbeid, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

Allsidig bakgrunn

Den nyutnevnte direktøren har jobbet både ved Sørlandet sykehus og i Helse Bergen. Det siste halve året har Lehmann også vært førsteamanuensis i 20 prosent stilling ved Høgskolen på Vestlandet ved siden av stillingen som fylkeslege.

– Folk skal kunne ha stor tillit til helse-, sosial- og barnevernstjenestene. Helsetilsynet bidrar med styrke til dette der det trengs mest. Jeg ser frem til å arbeide for sikkerhet og kvalitet i tjenestene sammen med de dyktige fagfolkene i Helsetilsynet, sier Sjur Lehmann i pressemeldingen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse