fbpx 15 timer mellom måltider på sykehjem i Bergen, viser rapport Hopp til hovedinnhold

15 timer mellom måltider på sykehjem i Bergen, viser rapport

Bildet viser en eldre mann eller kvinne som spiser middag

En rapport fra to kommunale sykehjem i Bergen avdekker flere kritikkverdige forhold.

To avdelinger på to ikke navngitte kommunale sykehjem i Bergen er undersøkt av revisjonsfirmaet Deloitte.

I grad av alvorlighet er tre områder markert som «rødt nivå»: Den lange tiden mellom kveldsmat og frokost, håndteringen av legemidler og bemanningsmangelen.

På det ene sykehjemmet er det 14,5 timer mellom kvelds og frokost. På det andre er det 14,5 timer i ukedagene og 15 timer i helgene.

– Ernæringsoppfølgingen er mangelfull, skriver Deloitte i rapporten, som først er omtalt av Bergensavisen (bak betalingsmur).

Underernærte pasienter blir ikke fulgt opp

Rapporten påpeker blant annet at underernærte pasienter ikke blir regelmessig veid.

– Dette betyr at ved risiko for undervekt, eller en allerede oppstått undervekt, er det fare for at vektnedgangen fortsetter, heter det i rapporten.

Deloitte mener dessuten at mangel på personell og fagkompetanse har konsekvenser for beboerne. Dette er basert både på egne observasjoner, men også informasjon fra intervjuer med de ansatte og pårørende.

– Det blir fra noen kommentert at ledelsen har uttalt at det ikke skal brukes overtidsarbeid, og at dersom det er behov for å bruke tid utover ordinær arbeidstid, så er dette å regne som frivillig arbeid, skriver Bergensavisen.

Narkotikapreparater ligger åpent

Når det gjelder legemidler, har ett av sykehjemmene et «tillitsbasert» system. Det innebærer at det ligger narkotikapreparater til kassering på benken på medisinrommet. Disse kan dermed forsvinne uten at noen oppdager det, påpeker rapporten.

Hele rapporten fra Deloitte kan leses her

Bergen kommune har lovet å følge opp rapportens konkrete forbedringspunkter.

4 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Anonym

Sykepleier
7 måneder siden

Hvorfor kan det ikke stå fremme fruktfat som beboere kan forsyne seg av, være et tilgjengelig kjøleskap med yoghurter, jus , fromage,hjemmelagde næringsdrikker, vaffler, næringsberiket kjøleskapsgrøt, litt snacks som potetgull, spekemat osv hvorfor kan man ikke finne en fin måte å ha slike alternativer tilgjengelig døgnet rundt, slik at de som ønsker og de som trenger et par ekstra måltid får tilbud om dette? Om man hadde egne små kjøkken på hver sykehjemsavdeling og de gamle fikk være med å lage maten, kjenne lukten av god tradisjonsmat som den de er vane med, og all maten ble tilberedt der så hadde det kanskje også kunnet gi mer matglede og matlyst. Syns dette er trist lesing, vi svikter de eldre totalt, hvor er politisk vilje til å se verdi utover kroner og øre?

Ssi

4 måneder siden

Fordi de fleste klarer ikke å spise og trenger full hjelp til det. De som har demens spiser ikke på egenhånd og bare ser på maten. 60-70% der jeg jobber kan ikke spise på egenhånd og må mates.

Ukjent

Sykepleier
7 måneder siden

Det er helt klart at her finnes det problemer mellom ledelse og ansatte som går utover tilbudet til beboerne. Det blir nok som vanlig de på gulvet som blir uglesett og ikke gjort noe med det som faktisk er problemet. Ledelsen. Dette er problemer hos flere sykehjem, her er det også kommet frem at overtid blir behandlet som fritid, dette er helt klare brudd på tariff og arbeidsmiljølov. Håper de det gjelder ser alvoret og tar grep.

Anonym

Sykepleier
6 måneder siden

Her var det mye avvik og dårlig HMS /ledelse

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse