fbpx Dette er Årets pårørendekommune Hopp til hovedinnhold

Dette er Årets pårørendekommune

Bildet viser Elin Selvikvåg, som er direktør for helse og velferd i Sandnes kommune, daglig leder Unn Birkeland ved Pårørendesenteret, komiker og pårørendeambassadør Else Kåss Furuseth og ordfører Stanley Wirak i Sandnes kommune.

Kommunen utmerker seg gjennom et pårørendearbeid som ivaretar flere alders- og diagnosegrupper, sier juryen.

Sandnes kommune er kåret til Årets pårørendekommune i 2023. Det skriver Pårørendesenteret i en pressemelding. Prisen deles ut til en kommune som har gjort et grundig, systematisk og synlig pårørendearbeid. Årets pris ble delt ut under den digitale pårørendekonferansen onsdag 20. september, og det var komiker Else Kåss Furuseth som sammen med daglig leder Unn Birkeland ved Pårørendesenteret overrakte prisen.

Har jobbet med pårørende til psykisk syke

Juryen mener Sandnes kommune har utmerket seg gjennom et langvarig og systematisk pårørendearbeid som ivaretar flere alders- og diagnosegrupper. Kommunen har også den siste tiden jobbet systematisk med pårørende til psykisk syke, heter det i pressemeldingen.

– Det viktigste er at mange bryr seg. Gjennom livet blir vi alle pårørende en eller annen gang. Å vite at noen ser situasjonen og tilbyr hjelp og støtte, er noe av det aller viktigste, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap).

Tidlig ute med pårørendestrategi

Det er i dag over 800 000 pårørende i Norge, ifølge Pårørendesenteret. Mens flere kommuner enda ikke har fått på plass en pårørendestrategi, lanserte Sandnes kommune sin strategi allerede i 2017. Kommunen har vært opptatt av å involvere pårørende i sitt planarbeid og spørre dem til råds.

– Framover nå blir det bare enda viktigere for oss å fortsette utviklingen av tjenestene slik at innbyggerne virkelig opplever at vi er en medspiller i alle livets faser, sier ordfører Stanley Wirak.

47 nominasjoner

Pårørendesenteret fikk i år inn 47 nominasjoner fordelt på 29 kommuner til prisen Årets pårørendekommune. Prisvinner Sandnes kommune får 10 000 kroner som skal brukes til kompetanseheving.

Juryen for Årets pårørendekommune 2023 har vært Nasjonalforeningen for folkehelsen, Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse, Veiledningssenteret Nord-Norge, KS, Fagforbundet, Kristiansand kommune, Nettverk for pårørendeforskning og Pårørendesenteret.

I år er sjuende år på rad at prisen deles ut.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse