fbpx Alta kåret til Årets pårørendekommune Hopp til hovedinnhold

Alta kåret til Årets pårørende­kommune

Årets Pårørendekommune

På den digitale Pårørendekonferansen fikk Alta i dag prisen som Årets pårørendekommune. Prisen deles ut til en kommune som har gjort et grundig, systematisk og synlig pårørendearbeid.

– Prisen gir oss et ekstra løft og er en stor anerkjennelse for pårørendearbeidet vi driver i Alta, sier Linda Kristin Suhr, prosjektleder i pårørendeprosjektet «fra usynlig til verdsatt og inkludert».

Prisen for Årets pårørendekommune ble delt ut under Pårørendekonferansen 21. september.

Dette er sjette år prisen deles ut, årets prisutdeler var statsråd Ingvild Kjerkol.

«Målrettet arbeid»

Prisen er ingen premiering av «den beste», men deles ut til en kommune som har gjort et grundig, systematisk og synlig pårørendearbeid. For Alta sin del handler dette blant annet om pårørendeprosjektet «fra usynlig til verdsatt og inkludert».

Gjennom prosjektet «har Alta kommune tatt pårørendearbeidet på alvor. De siste to årene har de gjennomført målrettet arbeid med pårørende i alle aldersgrupper. Dette fremgår synlig av kommunens styrende dokumenter», heter det blant annet i begrunnelsen.

– Pårørende i Alta skal bli sett, hørt og involvert

– Det er tydelig forventet i alle ledd at pårørende i Alta skal bli sett, hørt og involvert. Informasjon til pårørende er lett tilgjengelig på ulike nettsteder, og kommunen har informert om pårørendearbeidet sitt både i lokalpresse og på ulike arenaer. De har også eget pårørendearbeid for den samiske delen av befolkningen, sier Unn Birkeland, juryleder og daglig leder ved Pårørendesenteret i Stavanger.

Juryen har også i sin begrunnelse merket seg arbeidet for unge pårørende.

For de lokale vinnerne er prisen en stor oppmuntring.

– Viktig signal

– For de pårørende er prisen et veldig viktig signal om at vi er på god vei for å løfte pårørende fra usynlig til verdsatt. Det er også en anerkjennelse til alle som jobber med pårørende i Alta, sier ordfører Monica Nielsen i Alta kommune.

Det kom inn 34 nominasjoner fordelt på 21 kommuner til Årets pårørendekommune. Alta fikk prisen i konkurranse med blant andre Ørland, Oslo og Porsgrunn kommune.

Årets jury besto av representanter fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse (LPP), Kommunenes Sentralforbund (KS), Nettverk for pårørendeforskning, Fagforbundet, Pårørendesenteret og fjorårets vinner Kristiansand kommune.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse