fbpx Sykepleier stjal legemidler på jobb – dømt Hopp til hovedinnhold

Sykepleier stjal legemidler på jobb – dømt

Bildet viser Midtre Hålogaland tingrett i Harstad

En sykepleier i Nord-Norge er dømt for å ha stjålet morfin og tabletter på jobben.

Sykepleieren, som er i midten av 40-årene, ga en uforbeholden tilståelse i Midtre Hålogaland tingrett. Lokalavisen Fremover [krever innlogging] omtalte dommen først.

– Grovt tillitsbrudd

Tyveriet av legemidlene foregikk over en periode på to år, ifølge retten. Sykepleieren skal blant annet ha stjålet 820 milligram morfin og ulike tabletter.

«Det er et grovt tillitsbrudd mot arbeidsgiver, og det innebærer en risiko for feilmedisinering ved at medisiner til pasienter kommer på avveie, samt at kolleger og andre kan bli mistenkt for tyveriene», heter det i dommen.

Domfelte har forklart at misbruket startet etter at et familiemedlem forsøkte å ta livet sitt. Sykepleieren er foreløpig diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

Slapp fengsel

Arbeidsgiveren har omplassert sykepleieren, som må ta overvåket urinprøve hver fjortende dag og delta i oppfølgingsmøter annenhver måned i to år.

Sykepleieren er ikke tidligere straffet. Retten peker på at vedkommende har utvist anger, erkjent tyveriene for arbeidsgiveren sin og forsøkt å ta tak i problemet sitt. Tilståelsen trekker i formildende retning, skriver tingretten i dommen.

Påtalemyndigheten gikk inn for en straff på 60 dagers fengsel. Tingretten landet på at 70 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 120 dager er en passende straff.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse