fbpx Silje Naustvik tar ikke gjenvalg Hopp til hovedinnhold

Silje Naustvik tar ikke gjenvalg

Bilde av Silje Naustvik

Etter fire år som nestleder i Sykepleierforbundet, takker Silje Naustvik for seg etter høstens NSF-landsmøte.

– Det har vært fire spennende år, men det er krevende å kombinere vervet som 1. nestleder og familieliv med småbarn, sier Silje Naustvik og legger til:

– Det har vært gøy i fire år, men jeg velger å ikke stille til fire nye. Hensynet til de to flotte jentene mine, Sigrid og Olava på henholdsvis fem og åtte år ble tungen på vektskålen. Jeg gleder meg til å være mer hjemme med dem, lese for dem, følge i barnehagen og være skrålende fotballmamma på sidelinjen. 

Naustvik ble valgt som 1. nestleder i NSF i 2019. Hun har i tillegg vært medlem i forbundsstyret, fylkesleder i Oslo, og nestleder i Unio. Hun har også nylig avsluttet sjefskurset ved Forsvarets høgskole.

I sine fire år som 1. nestleder i NSF har Naustvik blant annet hatt ansvaret for krevende lønnsforhandlinger i kommunal sektor.

-Hva har vært de største utfordringene for NSF i disse årene?

-Vi står i et tidsskille i helsetjenesten hvor mangelen på sykepleiere og annet helsepersonell har vist seg med stor styrke. Pandemien har forsterket og synliggjort sårbarhetene våre. 

Hun legger til at pandemien også har vist hvordan sykepleiere og hele helsetjenesten evner å mobilisere når det virkelig gjelder.

-Vi kan ikke fortsette å drifte helsetjenesten på velvilje og en enorm ansvarsfølelse. Vi må ha en solid helsetjeneste som tåler de utfordringene som kommer uansett hva det er.

Vender nesen hjem

– Hva skal du gjøre nå?

– Det vet jeg ikke helt sikkert. Men jeg har jo permisjon fra stillingen som rådgiver i Sykehuset Innlandet. Det som er helt sikkert, er at jeg vil ha en jobb nærmere Hamar. Jeg er klar for nye oppgaver og skal absolutt bidra med det jeg kan til beste for samfunnet, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse