fbpx Elon Musk vil inn i hjernen din Hopp til hovedinnhold

Elon Musk vil inn i hjernen din

I natt norsk tid fikk firmaet Neuralink klarsignal til å starte kliniske tester av et hjerneimplantat.

Det melder den amerikanske nyhetskanalen CNBC.

Teknologigiganten Elon Musk

For nordmenn er nok Elon Musk mest kjent for elbilen Tesla, og at han kjøpte Twitter. I tillegg har han vært med å finansiere og starte opp mange flere teknologiselskaper. Neuralink er et av disse selskapene.

Neuralink har laget et hjerneimplantat som har fått navnet Link. Målet er at implantatet skal hjelpe pasienter med alvorlige lammelser til å ta i bruk ekstern teknologi gjennom nevrologiske signaler i hjernen.

Hvis teknologien virker, kan det bety at personer med for eksempel ALS kan gjenvinne evnen til å kommunisere med sine nærmeste.

Kontrollerer keybord via app

Pasienter som får implantatet, vil lære å kontrollere det ved å bruke en Neuralink-app. Pasientene kan da ta kontrol over datamus og keybord gjennom en bluetoothkopling, ifølge informasjon på selskapets nettside.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse