fbpx Operasjonssykepleieren vant over sykehusledelsen – får tilbake parkeringsplassen Hopp til hovedinnhold

Operasjonssykepleieren vant over sykehusledelsen – får tilbake parkeringsplassen

Line Hatleskog sa opp i harnisk i januar i år etter å ha blitt fratatt parkeringsplassen hun hadde hatt i mange år. Nå har ledelsen ved SUS snudd. Hatleskog fortsetter i jobben hun skulle sluttet i torsdag denne uka.

I januar i år sa operasjonssykepleieren ved Stavanger universitetssykehus opp jobben. Ledelsen tok ifra henne parkeringsplassen.

Det var Stavanger Aftenblad som skrev om saken først.

– Jeg fikk en e-post onsdag i forrige uke hvor det sto at parkeringsutvalget har valgt å innvilge søknaden min om parkeringstillatelse for 2023 likevel, forteller hun til avisen.

650 plasser på 8000 ansatte

Avisen skriver at sykehuset har 650 parkeringsplasser og nær 8000 ansatte. De siste månedene har ledelsen ved sykehuset hatt en dialog med kommunen om rundt 200 plasser, som sykehuset trodde var gått tapt. Det er disse plassene de nå får beholde en periode.

Ledelsen, ved driftsdirektør Ketil Helgevold, sier til Aftenbladet at de skal se nærmere på kriteriene for parkering for de som jobber turnus. 

Helt på grensen til å få plass

– Line Hatleskog var helt i grenseland av kriteriene knyttet til tidsbruk på jobbreisen, og det er blant annet disse kriteriene vi ønsker å se om vi kan justere for medarbeidere i turnus. Vi er svært glade for at hun fortsetter i jobben på SUS, sier han til avisen.

Sykepleien skrev om saken i februar i år:

Hatleskog hadde bare en uke igjen av oppsigelsestiden da hun fikk beskjed om at hun fikk tilbake parkeringsplassen.

Kom vel seint

– Velger du nå å bli i jobben?

– Ja, jeg velger å bli i jobben. Jeg hadde sagt at hvis jeg fikk parkering så skulle jeg trekke oppsigelsen. Men jeg syns jo at dette kom vel seint. Bare ei uke før jeg skulle slutte, skriver Hatleskog i en e-post til Sykepleien.

– Er det mange av dine andre kolleger som nå også får tilbake parkeringsplassene de hadde?

– Ja, det står på intranettet i dag at alle i turnusstillinger kan søke på ny om parkering. Det syns jeg er bra. 

Hun forteller at i fjor kostet parkering 170 kroner i måneden for dag/kveld/natt/helg og helligdagskort. I år koster det 200 kroner i måneden.

Press på ledelsen

– Hvorfor tror du arbeidsgiver snudde i saken din?

– Det har vært stort press på ledelsen etter at jeg sa opp. Det er stor mangel på operasjonssykepleiere og det har vært store oppslag i avisa om at vi stenger operasjonsstuer hver uke på grunn av mangel på operasjonspersonell, tror Hatleskog. 

Hun tror dette kan være en medvirkende årsak til at de snudde i saken.

Føler ingen glede

– Har du råd til andre som mister goder som fulgte med jobben som arbeidsgiver vil fjerne?

– Jeg har nok ingen gode råd til andre som mister goder. Denne prosessen har kostet utrolig mye krefter og jeg føler ingen glede over utfallet. Føler meg bare helt tom. 

– Hadde jeg visst hvor mye dette kostet så er det ikke sikkert jeg hadde tatt kampen igjen, skriver Hatleskog.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse