fbpx Sykepleiere nå også som parkeringsvakter for OUS Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere nå også som parkeringsvakter for OUS

bildet viser Lina Engeland

Som om sykepleierne ved Spesialsykehuset for epilepsi ikke hadde nok å gjøre fra før, har Oslo universitetssykehus siden 1. oktober satt dem til også å være parkeringsvakter.

Oslo universitetssykehus (OUS) innførte parkeringsavgift ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) i Sandvika den 1. oktober. Da fikk sykepleierne beskjed om at de måtte innhente og registrere parkeringstillatelser.

Det kan høres enkelt ut, men er ikke gjort i en fei.

Det var Budstikka som først skrev om saken [for abonnenter].

Må registrere på skjema og ringe flere ganger om dagen

Pårørende med barn under 18 år skal ikke betale parkeringsavgift. For å slippe betaling må de registreres inn i pasientsystemet, og det er altså blitt sykepleiernes oppgave.

Sykepleierne må finne frem et eget skjema, registrere ledsageren, ringe inn til Oslo universitetssykehus og fortelle hvorfor ledsageren skal ha parkeringstillatelse. Dette må de så gjøre flere ganger daglig.

– En voldsom krenkelse

Til Budstikka uttaler sykepleier Lina Engeland ved barneavdelingen på SSE:

– Det er en voldsom krenkelse av sykepleierens arbeid. At Oslo universitetssykehus innfører parkeringsavgift er en ting, men at denne oppgaven bare er lagt på sykepleierne, synes jeg viser at de har innført et tiltak uten å tenke særlig gjennom det.

Hun legger til at dette er spesialisthelsetjeneste for barn og ungdom fra hele landet som har vanskelig epilepsi.

– Vi trenger å være i den avdelingen og gjøre jobben vår der. Dette tar jo tiden som vi heller kunne ha brukt til å være der pasientene er, påpeker hun i lokalavisen.

OUS hevder å ikke ha noe med det å gjøre

Til Budstikka sier kommunikasjonsrådgiver Katrina Chamberlain ved Oslo universitetssykehus (OUS) at de ikke har noe med organiseringen av den nye parkeringsordningen å gjøre, og at dette er opp til hver avdeling ved sykehusene.

– SSE står fritt til å velge hvem som tar den oppgaven, og de har sagt at det blir sykepleierne. Oppgaven tar ikke mye tid, det er kun registrering av bilregistreringsnummer og mobiltelefonnummer, hevder hun.

Avdelingssjef ved SSE, Grete Elisabeth Almåsbak, mener Oslo universitetssykehus må ta skylden for parkeringskaoset. Hun avviser at det er SSE som har bestemt at sykepleiere skal registrere parkeringstillatelser.

– Det er ikke riktig at SSE har bestemt dette. Det ble innført parkeringsavgift fra OUS, sier hun til Budstikka.

Får ikke svar fra OUS

Til Sykepleien forteller sykepleier Lina Engeland at hun sendte en klage til parkeringsutvalget ved OUS der hun spurte om dette virkelig er en oppgave for sykepleierne.

– Jeg sa det opplevdes som en krenkelse av oss sykepleiere og jobben vi gjør.

Senere ble dette tatt med i en klage nummer to sendt fra hele SSE. Foreløpig har de ikke fått svar.

Skiltet ble fjernet

Det hører med til historien at skiltet som Lina Engeland lener seg på i oppslagsbildet på denne saken ble fjernet av OUS straks saken var publisert i Budstikka.

– Men det var lenge etter at vi sykepleiere via tjenestevei hadde forsøkt å få en forklaring fra OUS på hvorfor parkeringsordningen har blitt innført. Det er nemlig ikke slik at det er mangel på parkeringsplasser her ute på landet, sier Lina Engeland.

Betyr det at dere slipper å være parkeringsvakter mer når skiltet er borte?

– Vi vet ikke, vi bare håper vi ikke blir utpekt til å ordne parkering videre. Vi har ikke denne oppgaven akkurat nå, men det er betenkelig at saken må ut i media for at vi skal bli hørt, sier Engeland. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse