fbpx Sjefen for Helseplattformen går av Hopp til hovedinnhold

Sjefen for Helseplattformen går av

Bildet viser ambulanser utenfor St. Olavs Hospital i Trondheim

Torbjørg Vanvik går av som administrerende direktør for den omstridte Helseplattformen, skriver Adresseavisen.

Den digitale plattformen har fått krass kritikk siden den ble lansert på St. Olavs hospital. Senest denne uka ble det kjent at over 16.000 eposter ikke hadde kommet fram som de skulle på grunn av en feil i systemet.

– Krevende situasjon

Adresseavisen skriver at saken får konsekvenser for styringen i prosjektet, og at Vanvik går av. Det ble ansatte og styret orientert om torsdag.

– Vi er i en krevende situasjon hvor tilliten til Helseplattformen er svekket, og jeg har respekt for at ledelsen og styringen i prosjektet har behov for å ta grep, sa administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge i styremøtet torsdag.

Der varslet han samtidig at Helse Midt-Norge nå ønsker et «systemrevisjon» av Helseplattformen.

Brev skal granskes av Trondheim kommune

En gruppe som er nedsatt av Trondheim kommune, skal gå gjennom 1.400 brev og meldinger i Helseplattformen som trolig ikke har nådd fram til mottakeren.

– En oversikt over omfang og konsekvenser av dette vil bli klart i løpet av de nærmeste dagene, opplyser kommunen.

Trondheim og flere andre kommuner ble denne uka hasteinnkalt av Helseplattformen etter at det ble kjent at over 16.000 elektroniske brev fra St. Olavs hospital aldri kom fram. For Trondheims del var det 1.400 meldinger i journalløsningen som ikke var sendt ut.

– Så langt er det ikke avdekket at noen innbyggere ikke har mottatt den helsehjelpen de skulle ha, heter det i pressemeldingen.

Systemet overvåkes nå slik at kommunen får melding dersom brev og meldinger stopper opp. Om kort tid skal brukerne heller ikke kunne sende ut meldinger som er mangelfullt kodet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse