fbpx Høyre vil at simulering gir godkjent praksis for sykepleierstudenter Hopp til hovedinnhold

Høyre vil at simulering gir godkjent praksis for sykepleierstudenter

Portrett av stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen

Høyre vil vi ha simulering inn som del av praksisen for sykepleierstudentene. Men skal dette bli mulig, må EU-reglementet endres.

Helsepolitiske talsperson Tone Wilhelmsen Trøen fremmet i dag et representantforslag i Stortinget på vegne av Høyre.

– Vi ber regjeringen ta initiativ til å endre EU-reglene slik at sykepleierstudenter kan få praksiserfaring gjennom simulering, skriver hun i en e-post til Sykepleien.

Årsaken er at Norge har kritisk mangel på sykepleiere.

– Tilgang til relevant praksisplass er avgjørende for å få flere sykepleiere. Derfor vil vi ha simulering inn som del av praksisen for å gi studentene mer trening og for å bedre pasientsikkerheten, sier Trøen.

Ikke nok praksisplasser

– Det er i dag en utfordring å sikre gode og relevante praksisplasser for alle sykepleierstudentene. Simulering vil kunne bidra til at alle studentene får viktige erfaringer med prosedyrer de senere må gjennomføre i arbeidslivet, sier Høyres utdanningspolitiske talsperson Jan Tore Sanner til NTB.

Simulering innebærer for eksempel å bruke dukker i praksisen i sykepleierutdanningen, slik at man kan simulere realistiske situasjoner uten å skade pasienter.

Viser til Helsepersonellkommisjonen

Helsepersonellkommisjonen pekte i sin rapport på at EU-reglene begrenser muligheten til å benytte simulering som læringsmetode i praksis.

Høyres helsepolitiske talsperson Tone Wilhelmsen Trøen sier at det de siste årene har vært en stadig større problemstilling å sikre at sykepleierstudenter i praksis får nok erfaring med viktige sykepleiefaglige prosedyrer.

– Og selv i praksis er det ikke nødvendigvis slik at studentene får god nok trening, sier Trøen, og fortsetter:

– Bruk av simulering som en del av praksisperioden kan bidra til kompetente og trygge sykepleiere. Det gir også bedre pasientsikkerhet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse