fbpx Rekordmange meldte om luftveissymptomer i desember Hopp til hovedinnhold

Rekordmange meldte om luftveissymptomer i desember

Sykepleier med munnbind

Hele 38 prosent av befolkningen oppga i desember at noen i husstanden er forkjølet, eller at de mistenkte koronasmitte hos noen de bodde sammen med.

Det er henholdsvis 16 og 24 prosentpoeng høyere enn i desember 2021 og 2020, og ny rekord. Det kommer frem i Norsk koronamonitor fra Opinion.

– Vi går inn i et nytt år hostende og harkende, men det er uklart om det er korona, influensa, andre luftveisinfeksjoner eller omgangssyke som er problemet, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Flere er skeptiske til munnbind

FHI har anslått at opp mot 80 prosent av Norges befolkning ble koronasmittet i fjor, men folk flest er ikke veldig ivrige etter å finne frem munnbindet igjen.

Norsk koronamonitor fra Opinion har gjennom pandemien spurt nordmenn hva de mener om bruk av munnbind.

I desember sa 45 prosent av befolkningen at de var positive å bruke munnbind. 29 prosent var negative, mens resten svarte verken eller. Men i desember 2021 var hele 80 prosent av befolkningen positive til å bruke munnbind.

Lurt å bruke munnbind i noen situasjoner

– For mange er munnbind ikke brukt på lenge og noe som heller dukker opp i gamle klær og vesker. Likevel er det fortsatt flere som er positive enn negative til et munnbind-gjensyn om situasjonen krever det, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Helsemyndighetenes råd er fortsatt å benytte munnbind i enkelte situasjoner dersom man har nyoppståtte luftveissymptomer og må ferdes ute, eller for å redusere korona og influensa ved besøk hos risikogrupper.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse