fbpx Demenssyk kvinne døde etter pasienttransport – etterforskes av politiet Hopp til hovedinnhold

Demenssyk kvinne døde etter pasienttransport – etterforskes av politiet

Diakonhjemmet

En eldre demenssyk kvinne døde etter at hun ble kjørt fra Diakonhjemmet til Lilleborg helsehus i Oslo. Nå har politiet startet etterforskning av saken.

Hendelsen fant sted 7. desember i fjor. Da kvinnen hadde kommet fram til helsehuset, skal hun ha blitt forlatt av sjåføren, som ikke hadde funnet noen ansatte ved ankomst, skriver VG.

Sykehuset etterlyste etter hvert kvinnen, og det ble iverksatt en leteaksjon. Neste formiddag ble kvinnen funnet død.

Første gang siden 2014

Dette er første gangen siden 2014 at Pasientreiser, som har over 900 000 oppdrag i året, har et dødsfall knyttet til et av sine oppdrag.

Både Lilleborg helsehus og Diakonhjemmet beklager utfallet av saken.

– Vi har hatt en hendelse med tragisk utfall. Det beklager vi sterkt, sier avdelingsleder Veslemøy Garmark ved Diakonhjemmet sykehus til avisen.

Sykehuset har varslet Statens helsetilsyn om saken, som undersøkes av Statsforvalteren i Oslo og Viken. Oslo politidistrikt har også startet etterforskning etter dødsfallet.

– Fulgte retningslinjene

Avdelingsleder Egil Johannessen i Pasientreiser sier til VG at de fulgte retningslinjene for pasienten, og at det ikke sto noe i skjemaet til pasienten om at hun måtte følges helt inn eller ikke kunne overlates til seg selv.

Seksjonsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt bekrefter til VG at saken følges opp gjennom innledende etterforskning for å undersøke om det er skjedd noe straffbart forut for kvinnens død.

– Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå i detaljer rundt dødsfallet, ei heller rundt helse sin oppfølgning. Saken er i så måte også sendt Statsforvalteren for vurdering, sier Skjold.

2 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Irene araldsen

Pensjonert sykepleier
1 år 4 måneder siden

Pasientreiser har mye å forbedre. Dette tilfelle var jo ekstremt ille. Men å komme til avtalt tid for å hente pasienter, har et stort forbedringspotensiale. Ikke uvanlig at pasienten må vente opptil en time på en avtalt tid.
For mange syke, eldre er dette en stor påkjenning. Så Egil Johannessen, her har du litt å jobbe med.

Stein Hammerstad

Transport fra Diakonhjemmet.
1 år 4 måneder siden

Fra Juli til Desember 2022,hadde min far behov for transport ut fra Diakohjemmet til Lilleborg Helsehus. Hver av disse 3 transporter kunne endt i samme situasjon som kvinnen vi nå leser om.Hadde ikke jeg som pårørende etterlyst min far og han selv prøvd å varsle transportør. Første gang fraktet til sitt hjem på Bygdøy og ikke til Lilleborg,Andre gang transportert til Lilleborg,men plassert i rullestol alene i søppelrom på Lilleborg,tredie gang kjørt til Ulleren Helsehus og plassert utenfor dør der inntil jeg oppdaget dette og fikk meldt at han satt utenfor og frøs og var sulten og tørst.Ulleren tok vare på han inntil jeg selv tok han imot etter flere ettersøkinger denne sene regnfulle oktober natt han endelig kom til Lilleborg og fikk god pleie der etter mine tydelige til dels strenge daglige besøk og oppfølginger. Hvor det svikter er i bemanning på alle ledd uten pårørende som døger deg igjennom alt lider våre eldre og tilfeller som nevnt over skjer og kan altså ende med en forferdelig død. Kun grunnet sparing på for få helsearbeidere på vakt.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse