fbpx Ventetidene øker i spesialisthelsetjenesten Hopp til hovedinnhold

Ventetidene øker i spesialisthelsetjenesten

Operasjonssykepleier Kikkhullsoperasjon Operasjon Oslo universitetssykehus OUS Ullevål Operasjonssykepleier Kikkhullsoperasjon Operasjon Oslo universitetssykehus OUS Ullevål Kirurg Kirurgi

Gjennomsnittlig ventetid i spesialisthelsetjenesten økte til 66 dager i andre tertial 2022. Det er en økning på seks dager fra samme periode i fjor.

Samtidig er det flere pasienter som får hjelp. Det viser tall som Helsedirektoratet publiserte fredag 21. oktober, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Så langt i år har nesten 1,66 millioner pasienter mottatt helsehjelp i spesialisthelsetjenesten. Det er en økning på tre prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

– Det er økte ventetider både til somatiske tjenester, til psykisk helsevern og til rusbehandling. Samtidig øker aktiviteten i sykehusene, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i pressemeldingen.

Det pekes på at det var et svært høyt sykefravær i sykehusene i første halvår i fjor. Og i forbindelse med pandemien har det vært en kraftig økning i antallet personer som henvises til psykisk helsevern.

  • Andelen fristbrudd har økt fra 4,9 til 7,5 prosent.
  • Ventetiden økte i alle sektorer. I somatisk sektor økte den fra 60,4 til 66,9 dager og i psykisk helsevern for voksne fra 47,5 til 52,3 dager.
  • I psykisk helsevern for barn og unge økte ventetiden fra 52,7 til 57,8 dager og innen rusbehandling fra 31,2 til 33,5 dager.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse