fbpx Undertegnet avtale med KS om flere praksisplasser i kommunene Hopp til hovedinnhold

Undertegnet avtale med KS om flere praksisplasser i kommunene

Ola Borten Moe

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe og KS' styreleder Gunn Marit Helgesen undertegnet torsdag en samarbeidsavtale for å få flere kommuner til å tilby helse- og sosialfagsstudenter praksis.

Avtalen innebærer at kommunesektorens organisasjon KS, Kunnskapsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet skal være pådrivere for å få til mer og bedre samarbeid mellom universiteter og høyskoler og kommuner.

– Flaskehals

– Regjeringen er opptatt av å tilby gode helsetjenester over hele landet. Mangel på praksisplasser er en flaskehals, og vi håper avtalen med KS vil bety at vi får flere i kommunene. Det er bra både for helse- og sosialfagsstudentene og for innbyggerne som bruker de kommunale helsetjenestene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i en pressemelding fra regjeringen.

Statistisk sentralbyrå har anslått at Norge kan ha et underskudd på 20 000 sykepleiere i 2035.

For å få realisert økt opptakskapasitet trengs det flere praksisplasser blant annet i kommunene.

– Stadig mer av helsetjenestene blir utført av kommunene og det er viktig at studenter gjennom utdanningen får erfaring og kompetanse med arbeid derfra. Omtrent 20 prosent av alle kommuner har ikke praksisstudenter fra helse- og sosialfagutdanninger i dag, heter det i pressemeldingen.

– Denne avtalen inngår et viktig samarbeid om hvordan vi i fellesskap skal jobbe for både flere og bedre praksisplasser i kommunene. Det er viktig for at unge og nyutdannede skal oppleve kommunen som en attraktiv arbeidsplass, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse