fbpx Helse Sør-Øst: Hamar og Gjøvik mister sine sykehus Hopp til hovedinnhold

Helse Sør-Øst: Hamar og Gjøvik mister sine sykehus

Sykehuset Innlandet, Hamar
TAPTE: Helse Sør-Øst gikk for Mjøssykehuset i Moelv på torsdagens styremøte. Dermed stemte de bort de eksisterende sykehusene i Hamar og på Gjøvik. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Styret i Helse Sør-Øst har bestemt at det nye Mjøssykehuset i Moelv skal bygges. Forslag om å utsette avgjørelsen ble nedstemt mot tre stemmer i torsdagens styremøte.

Torsdag har styret i Helse Sør-Øst vedtatt den framtidige sykehusstrukturen i Innlandet. Nå er resultatet klart.

Styringsgruppa for videreutvikling av Sykehuset Innlandet hadde på forhånd anbefalt å bygge Mjøssykehuset i Moelv. Gruppa mener at dette alternativet i større grad samler og styrker fagmiljøene.

– Klart flertall

– Etter en samlet vurdering av konseptrapporten med alle delutredninger anbefaler et klart flertall i styringsgruppa å gjennomføre bygging av Mjøssykehuset, har leder Terje Rootwelt sagt tidligere.

Det andre alternativet, som ikke ble valgt, var det såkalte null pluss-alternativet. Det vil si at man hadde beholdt de nåværende sykehusene, men fått et nytt sykehus i Hamar. Dette alternativet hadde også betydd en endring i fordeling i oppgaver mellom Hamar og Elverum.

Seks mot fire

Seks av de ti styremedlemmene stemte for at hovedsykehuset skulle bygges i Moelv. Diskusjonen om hvor sykehuset i Innlandet skal ligge, har pågått i mange år. Onsdag kveld gikk flere tusen i fakkeltog for å bevare sykehus i Hamar, som ligger tre mil fra Moelv.

Under styremøte torsdag ble det foreslått å utsette avgjørelsen om hvor sykehuset skulle ligge. Forslaget falt imidlertid med kun tre stemmer.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.