fbpx Finnmarkssykehuset hever beredskapen – titalls pasientreiser utsettes Hopp til hovedinnhold

Finnmarkssykehuset hever beredskapen – titalls pasientreiser utsettes

Sykehuset i Hammerfest
AVLYSER TIMER: Ifølge Dagbladet avlyser nå Sykehuset i Hammerfest flere legetimer fordi spesialister ikke kommer seg fram til sykehuset. Foto: Tor Even Mathisen/NTB

Finnmarkssykehuset hever beredskapen til grønt nivå som følge av flyteknikerstreiken, og utsetter 80 bestilte pasientreiser mandag.

Det opplyser sykehuset på Twitter.

– Det innebærer at vi følger situasjonen fortløpende og vurderer kompenserende tiltak der det er mulig og nødvendig, skriver sykehuset.

Grønt er det laveste beredskapsnivået.

– Vi hadde over 80 bestilte pasientreiser i dag som ikke har latt seg gjennomføre. Noen av dem er internt i Finnmark, men brorparten er mellom Finnmark og Tromsø. Dette er planlagte timer som må planlegges på nytt, sier kommunikasjonssjef Eirik Palm til VG.

Ifølge Dagbladet avlyser nå Sykehuset i Hammerfest flere legetimer fordi spesialister ikke kommer seg frem til sykehuset.

Også Helgelandssykehuset øker beredskapen mandag, til gult nivå. Årsaken er at Widerøe har stengt ned deler av kortbanenettet.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.