fbpx Norge går så det suser Hopp til hovedinnhold
Revidert nasjonalbudsjett:

Norge går så det suser

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp)

Klokka 11.00 i dag, 12. mai, legger finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), frem det reviderte nasjonalbudsjettet. Her er nøkkeltallene.

Klokka åtte i dag la Finansdepartementet frem enkelte nøkkeltall for det reviderte nasjonalbudsjettet (RNB). Først klokka 11.00 presenterer finansminister Trygve Slagsvold Vedum regjeringens totale oppdaterte økonomiske plan.

Nøkkeltall

Nøkkeltallene viser at norsk økonomi er inne i en høykonjunktur. Den økonomiske veksten er sterk, sysselsettingen er høy og arbeidsledigheten er lav. Bedriftene melder om økende mangel på arbeidskraft, og lønns- og prisveksten tiltar, skriver Finansdepartementet i en pressemelding.

Brutto nasjonalproduktet for Fastlands-Norge er anslått å øke med 3,6 prosent i år og 2,3 prosent neste år.

– Det er høyere enn den gjennomsnittlige årsveksten de siste 10 årene. Den registrerte arbeidsledigheten har ikke vært lavere siden før finanskrisen i 2008 og ventes å holde seg lav fremover, skriver departementet.

Regjeringen og stortinget har tidligere i år vedtatt ekstraordinære tiltak på nesten 60 milliarder kroner.

Bedre balanse

– I dette budsjettet foreslås store inndekkinger. I tillegg bidrar anslagsendringer til å bedre budsjettbalansen. Oljepengebruken anslås til 352,2 milliarder kroner i 2022. Det er om lag 30 milliarder kroner mindre enn før revidert budsjett, men fortsatt om lag 30 milliarder kroner høyere enn anslaget i regjeringens tilleggsproposisjon fra i fjor høst, skriver Finansdepartementet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse