fbpx FHI: Folk over 65 år kan bli tilbudt fjerde dose koronavaksine til høsten Hopp til hovedinnhold

FHI: Folk over 65 år kan bli tilbudt fjerde dose koronavaksine til høsten

Bildet viser sykepleiere som gjør klart til å sette koronavaksine.
HER KLARGJØRES TREDJE DOSE: Til høsten kan flere bli tilbudt også en fjerde dose, ifølge FHI. Arkivfoto: Erik M. Sundt

Kommunene kan bli bedt om å tilby en fjerde dose koronavaksine til aldersgruppen 65 år og eldre til høsten, ifølge FHI. Også andre aldersgrupper kan få tilbud.

Foreløpig har Folkehelseinstituttet (FHI) kun åpnet for at enkelte som er 80 år eller eldre kan ta en fjerde dose, samt grupper med svekket immunforsvar.

Nye anbefalinger etter sommeren

– Det forventes ingen større endringer i anbefalingene i løpet av våren og sommeren med mindre smittesituasjonen og risikobildet endrer seg, skrev FHI i et brev til kommunene tidligere i måneden.

Men rett etter sommeren forventer FHI å komme med nye anbefalinger om hva som skal skje til høsten, opplyser avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg i FHI i en e-post til NTB.

– Det mest sannsynlige scenarioet nå er at kommunene vil bli bedt om å tilby en ny dose til aldersgruppen 65 år og eldre og enkelte andre risikogrupper til høsten. Det kan bli aktuelt med flere aldersgrupper, men dette er foreløpig ikke avklart, heter det i brevet til kommunene.

Femte dose i Sverige

Sverige råder allerede nå alle over 65 år til å ta en fjerde dose, og varslet tirsdag at denne aldersgruppen vil få en femte dose til høsten. Det er foreløpig ikke aktuelt i Norge.

– Det vil i vår vurdering over sommeren også ses på om de gruppene som ikke får en tydelig anbefaling om en ny oppfriskingsdose, selv kan velge dette, slik det var nå i vinter for oppfriskingsdose til de under 45 år, opplyser Berg.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.