fbpx Anatomieksamen: 1252 deltok, 770 strøk Hopp til hovedinnhold

Anatomieksamen: 1252 deltok, 770 strøk

Studenter øver på anatomi ved hjelp av dukker

Sensuren har falt på konteeksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Her kan du se hvordan det gikk ved ditt studiested.

Den nasjonale eksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi, er beryktet blant sykepleierstudenter. Strykprosenten er høy, derfor må svært mange belage seg på å ta såkalt konteeksamen. De som strøk på eksamen i desember 2021, hadde mulighet til å ta eksamenen på nytt 27. april i år. 

Anatomieksamen var digital og studentene fikk fire timer til rådighet. Det er Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) som er ansvarlig for gjennomføringen. Sensuren er nå klar.

Høy strykprosent

Flest studenter strøk ved Oslomet, Høgskulen på Vestlandet (HVL) og VID vitenskapelige høgskole (VID). Av 189 sykepleierstudenter som tok eksamenen ved Oslomet, fikk 123 F. Av 203 studenter ved HVL strøk 112 sykepleierstudenter og av de 144 sykepleierstudentene ved VID som tok eksamenen, strøk 82.

(Saken fortsetter under tabellene)

Krevende eksamen

– Vi vil gå gjennom tallene og vurdere hva vi kan gjøre for at flere skal stå ved neste korsvei, sier Georg Frøland, instituttleder for helse og omsorgsvitenskap ved VID til Bergensavisen.

Han sier det er en krevende eksamen som mange studenter har lagt ned mye tid til å forberede seg på.

– Samtidig skulle vi selvsagt ønskt at det var enda flere studenter som sto. På grunn av pandemien har Nokut vedtatt at det skal settes opp en ny konteeksamen i dette faget. Studentene som ikke klarte eksamen nå, vil derfor få en ny sjanse i august, sier institusjonssjef Georg Førland til Bergensavisen.

Vil ikke sette tilby eksamen i august

76 av 112 sykepleierstudenter ved Universitetet i Tromsø strøk. NordlysKhrono og VG har alle publisert saker om at universitetet ikke gir dem et nytt forsøk ved å sette opp konteeksamen i august, slik Nokut har lagt til rette for (se faktaboks under).

– Det føles urettferdig, og som forskjellsbehandling, sier tillitsvalgt for sykepleierstudentene på kullet, Agnes Mariell Hausner til VG.

Til Nordlys begrunner assisterende instituttleder Kari Birkelund Olsen universitetets avgjørelse med at det allerede var andre gangen eksamenen ble satt opp:

– Stryker man en tredje gang, mister man studieretten. Vi tror dette er til det beste for studentene, forklarer Olsen.

Fakta
Fakta om eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi

Nasjonal deleksamen i emnet anatomi, fysiologi og biokjemi arrangeres to ganger årlig (i april og i desember) for rundt 6000 sykepleiestudenter på 13 institusjoner og rundt 30 studiesteder. Neste ordinære nasjonale deleksamenen gjennomføres 15. desember 2022. På grunn av pandemien kan institusjonen i tillegg selv velge om de vil gjennomføre en ekstra konteeksamen 10. august 2022.

Grunnet mye usikkerhet knyttet til oppmøte på eksamen i desember 2021, åpnet NOKUT for å tilby en ekstra konteeksamen i august 2022, slik at så mange studenter som mulig skulle få muligheten til å prøve to ganger, der institusjonene selv mente det var behov for det.

Det er institusjonene selv som vurderer egne behov for en ekstra eksamen, og NOKUT har ikke mulighet til å pålegge de en eksamen som går ut over det ordinære løpet.

Kilde: Nokut

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse