fbpx Hver fjerde sykepleierstudent strøk på eksamen Hopp til hovedinnhold
Anatomieksamen 2021:

Hver fjerde sykepleierstudent strøk på eksamen

Bildet viser en forelesningssal med mange studenter nedover på radene. Foran står foreleseren.

Store forskjeller mellom studiestedene. Sjekk resultatet ved ditt studiested.

I dag, torsdag, offentliggjorde Nokut resultatene fra nasjonal deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Det er fremdeles store variasjoner mellom studiestedene og strykprosenten er fremdeles høy. I tabellen under kan du sjekke hvordan det gikk med studentene ved ditt studiested.

  Nokut mener resultatene tyder på at sykepleierstudentene har taklet koronasituasjonen bra. Strykprosenten har imidlertid gått noe opp. Siden det ikke ble gjennomført nasjonal sensur i fjor, har Nokut sammenliknet årets resultat med 2019.

  Tallene viser da at strykprosenten har gått opp fra 19,7 til 25,2 i 2021.Det betyr at hver fjerde sykepleierstudent strøk på eksamen.

  – At hver fjerde student stryker er selvsagt ikke bra, men dette er også en vanskelig eksamen for mange studenter hvor gjennomsnittskarakteren på landsbasis har ligget på det nivået den gjør nå også tidligere. Når mye av undervisningen er gjort digital, med utfordringene det gir, så er vi ikke overrasket over at strykprosenten går noe opp, sier direktør i Nokut, Kristin Vinje.

  Nokut mener det finnes lysglimt selv om strykprosenten er høyere enn før pandemien. Over halvparten av studentene fikk nemlig karakteren C eller bedre.

  Harstad topper stryklista

  Universitet i Tromsø, avdeling Harstad har den høyeste strykprosenten med 54 prosent. Også ved Stord strøk halvparten av studentene. Dette er imidlertid nokså små studiesteder. Gjøvik innehar tredjeplassen på stryklisten med 43 prosent.

  I andre enden av skalaen finner vi Høgskolen på Vestlandet i Bergen (HVL). Her strøk bare ni prosent av studentene. På andreplass ligger NTNU i Trondheim og Lovisenberg diakonale høyskole med ti prosent stryk.

  Flest fikk A ved Lovisenberg og NTNU

  NTNU i Trondheim og Lovisenberg diakonale høyskole kan i tillegg skilte med at det var her flest fikk karakteren A. 18 prosent av sykepleierstudentene ved Lovisenberg fikk beste karakter, og 14 prosent ved NTNU. HVL Bergen innehar tredjeplassen og kan skryte av at 11 prosent fikk A.

  Det ser ut til at de studiestedene med lavest strykkarakter også er stedene hvor flest får toppkarakterer.

  Ved fire studiesteder var det ingen som fikk karakteren A. Disse er: Høgskolen i Molde, HVL Stord, Nord universitet avdeling Vesterålen og Universitetet i Tromsø avdeling Alta.

  Konteeksamen i april og august

  Anatomieksamenen ble avholdt i midten av desember. Samfunnet var i ferd med å stenges ned på grunn av ny smitteoppblomstring. Det gjorde mange studenter bekymret.

  – Disse bekymringene kan ha gått ut over prestasjonen og oppmøtet for noen studenter, og NOKUT ønsker derfor å tilby en ekstra konteeksamen i august før semesterstart, slik at studentenes progresjon ikke stopper opp. Den vil komme i tillegg til ordinær konteeksamen i april, skriver Nokut i en pressemelding.

  Nysgjerrig på hvor godt du ville klart anatomieksamen? Ta eksamen her.

  NSF Student: Vi legger merke til at det er høyere strykprosent enn før pandemien

  Portrett av Edel Marlen Taraldsen, leder i NSF Student

  Også NSF Student har lagt merke til at det er store variasjoner.

  – Det gjenspeiler til en viss grad de henvendelser vi får når det gjelder undervisningstilbud på de ulike studiestedene. Når det er sagt – studentene har ansvar for egen læring, men forutsetningene har ikke nødvendigvis vært til stede for at dette har vært optimalt. Blant annet med tanke på at det har vært mye digital undervisning, sier leder i NSF Student, Edel Marlèn Taraldsen.

  – Noe som overrasker?

  – Basert på tidligere resultater på denne eksamen, var det ikke de største overraskelsene, sier hun.

  – Del suksessfaktorene

  – Hva kan forklare forskjellene?

  – Tilgang på gode undervisere, digital undervisning, gode verktøy som skaper forutsetning til å få gode karakterer og lokale smitteverntiltak.

  Taraldsen sier NSF Student vil bruke resultatet for å øke kvaliteten der det trengs mest.

  – Resultatene viser store forskjeller, og vi vil oppfordre de med godt resultat til å dele suksessfaktoren med de som ikke har de beste resultatene, sier hun.

  Taraldsen synes det det er flott at Nokut vil opprette en ekstra konteeksamen i august.

  – Vi håper alle utdanningsinstitusjoner vil tilby dette til sykepleierstudentene. I tillegg vil vi skryte av Nokut som har vært gode samarbeidspartnere i informasjonsutvekslingen til sykepleierstudentene, sier hun.

  Tabellen ble rettet opp etter at Nokut oppdaget at ikke alle tall var tatt med. Rettingen av tabellen har ikke konsekvenser for innholdet i teksten.

  0 Kommentarer

  Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

  Ledige stillinger

  Alle ledige stillinger
  Kjøp annonse
  Annonse
  Annonse