fbpx KS og Unio er enige om en hovedavtale Hopp til hovedinnhold

Lønnsoppgjøret 2022: KS og Unio er enige om en hovedavtale

Steffen Handal
TO KRAV: Ifølge forhandlingsleder i Unio kommune, Steffen Handal, hadde Unio to viktige krav. Det ene handlet om å sikre bedre rammevilkår for tillitsvalgtarbeidet, det andre om å gjøre det lettere for tillitsvalgte i turnus. Foto: Unio

Ny hovedavtale gjør tillitsvalgtes rettigheter tydeligere foran årets lønnsoppgjør.

Partene startet forhandlingene i november og hadde en plan om å lande dem før årsskiftet. Men på grunn av pandemien ble partene enige i midten av desember om å utsette forhandlingene. Nå er ny hovedavtale signert.

Hovedavtalen er en toårig avtale som vil gjelde frem til utgangen av 2023.

Lønnsoppgjøret går som normalt

– Betyr dette at det ikke blir et lønnsoppgjør i KS-området?

– Nei. Dette er en avtale som regulerer alle mulige forhold unntatt lønn og andre type materielle goder, arbeidstid og liknende som det forhandles i tariffoppgjørene, sier Sykepleierforbundets leder, Lill Sverresdatter Larsen, til Sykepleien.

Hovedavtalen er en slags «grunnbok» for hvordan partene skal forholde seg til hverandre og særlig rettighetene til de tillitsvalgte.

Tillitsvalgte skal være med

Forhandlingsleder i Unio kommune, Steffen Handal, sier i en pressemelding at han er rimelig godt fornøyd.

– KS sitt utgangspunkt var at ingenting i avtalen skulle endres. Når vi nå har fått til noen forbedringer basert på våre krav, er vi rimelig godt fornøyd, sier Handal.

Unio hadde ifølge Handal to viktige krav. Det ene handlet om å sikre bedre rammevilkår for tillitsvalgtarbeidet.

– Her har vi kommet et stykke på vei ved at det nå står i selve hovedavtalen at organisasjoner som kun er representert ved tillitsvalgt, skal ha en rett til å innkalles til informasjonsmøter. For de mindre forbundene er dette en viktig seier, sier Handal i en pressemelding.

Skal bli enklere for tillitsvalgte i turnus

Den nye avtalen skal også gjøre det letter for tillitsvalgte som jobber turnus. I den nye avtalen heter det nå:

«Arbeidssituasjonen for tillitsvalgte som arbeider etter tjenesteplan, eller har arbeid som faller utenfor ordinær dagarbeidstid, skal etter drøftinger tilrettelegges slik at de får samme arbeidsforhold og vilkår som de med ordinær dagarbeids­tid.»

– Dette er også en forbedring i avtalen som vil gjøre det enklere å ivareta vervet som tillitsvalgt når du har turnusarbeid, sier Handal i en pressemelding.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.